Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

U21-kaptenen efter supertalangens genombrott: "Nu åker vi dit"

Muamer Tankovic jagas av Bosniens U21, men han vill helst spela för Sverige – som inte har hört av sig.
– Vi har inte varit i kontakt, nej, men jag kommer åka ner och titta på honom, säger Håkan Ericsson till fotbollskanalen.se.

Inför landslagets januariturné valde Malmöbacken Miiko Albornoz att tacka nej till svenska landslaget. Han kommer istället representera Chile och till fotbollskanalen.se sa han tidigare att han trodde det var bäst för hans utveckling. Under onsdagen uttryckte Brommapojkarnas ungdomsansvarige Ola Larsson en oro för svensk fotbolls utveckling i ett samtal med fotbollskanalen. Hans kritik bestod dels i att man måste få in fler ledare med invandrarbakgrund i svenska föreningar och klubbar.

När fotbollskanalen.se pratade med superlöftet Muamer Tankovic, som gjorde debut för Fulham i FA-cupen mot Norwich, hade han inte hört någoting från U21-landslaget – men Bosnien ligger på honom hårt för att han spela för deras U21-landslag.

Hur svårt är det med spelare som kan välja två landslag? Resonerar man inte så att man måste ta kontakt och agera snabbare mot de som har chans att välja?
- Det går inte att tänka så, det är så många i våra landslag nu som har den möjligheten. Man behandlar alla efter det intresse man har och vad de presterar på fotbollsplan, det är så vi måste resonera. Sen är det upp till varje individ att bestämma och det kan inte vi göra så mycket åt, säger U21-förbundskaptenen Håkan Ericsson till fotbollskanalen.se

Hur ser du på ”Albornoz-fallet”?
- I U21 kan vi inte binda upp spelare i vilket fall. Det är man kommer till A-landslaget som man blir låst till ett land. Albornoz har spelat väldigt många U21-landskamper för oss. Det går inte att resonera så, det blir helt vagt. Man ska varken ha fördel eller nackdel beroende på vilket ursprung man har. Det är viktigt för oss att resonera så.

Håkan Ericsson befinner sig nu i Abu Dhabi med A-landslaget och innan han hoppade på flyget bad han sin sekreterare att kolla upp matchdatum för Muamer Tankovic, Kristoffer Olsson (Arsenal) och Kristoffer Pettersson (Tranmere) som alla är aktuella för spel i U21 under året. Muamer Tankovic som blivit uppmärksammad av Bosnien har tackat nej, men tycker samtidigt att han redan borde vara med i U21-landslaget – och Håkan Eriksson kommer nu hårdbevaka dessa tre spelare inför EM-kvalet mot Malta i mars.
- Alla måste få den uppmärksamheten de är värda oavsett vilket land man kommer ifrån. Jag har uttalat mig innan säsongen att både Kristoffer (Olsson) och Muamer kommer bli bevakade under året och de kommer vara aktuella om de fortsätter prestera som de gjort, den signalen tror jag de har fått.

Publicerad 2014-01-16 kl 13:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons