Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

U21-kaptenerna kan leda Sverige i väntan på Hamrén: "Rosenborg får ta initiativet"

Erik Hamrén vill ta över Sverige och fotbollförbundet är intresserat. Men Lars-Åke Lagrell tänker inte själv bjuda in till nya förhandlingar.
- Rosenborg får ta initiativet, säger han till norska Adresseavisen.

Turerna kring Lars Lagerbäcks ersättare fortsätter. Huvudpersonen Hamrén signalerar att han alltjämt hoppas på en lösning i frågan, trots att de senaste samtalen inte ledde till något genombrott.

Lars-Åke Lagrell hävdar samtidigt att det inte är någon extrem brådska för Sveriges del, så länge en ny förbundskapten tillsätts senast i början av 2010.
Till dess att SvFF bestämt vem som ska leda Blågul på permanent basis, pekar mycket på att Jörgen Lennartsson kliver in. Möjligen med stöd av Tommy Söderberg.

- Vi har eget folk i förbundet som kan tackla Italienmatchen och som också kan klara det under 2010. Men att låta situationen vara så länge är inget bra alternativ. Däremot finns ju två stycken som ansvarar för U21-laget och vi befinner oss i ett generationsskifte. De är kapabla att jobba med spelarna i A-laget, säger Lagrell.

Han fortsätter:

- Vi har förståelse för att Rosenborg vill behålla Erik. Samtidigt borde de sätta sig in i hans familjesituation och vad han vill göra.

Lagrell betonar att förbundet är berett att vänta på att RBK hör av sig – men inte hur länge som helst.

- Om det varit realistiskt hade läget kanske varit avklarat nu. Vi börjar närma oss övertiden. Sverige behöver en tränare, säger han till Adresseavisen.

Rosenborgs supportrar hyllade Hamrén i säsongsavslutningen på Brann stadion efter söndagens match. Till sist lockades svensken att komma och dansa inför klacksektionen.

- Stödet har varit fantastiskt från fansen, så det gör jag gärna, säger Hamrén, som också förklarar att han försökt påverka Rosenborg om att släppa honom från det gällande kontraktet.

Publicerad 2009-11-02 kl 09:18
Annons
Annons
Annons