POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Uppesittarkvällen är räddad - FIFA flyttar VM-finalen

Foto: Scanpix

Fifa-presidenten Sepp Blatter skakar hand med Shejk Hamad Bin Khalifa Bin Ahmed al-Thani, president i Qatars fotbollsförbund.

FIFA meddelade idag att VM i Qatar avslutas den 18 december 2022. Detta efter att man inte velat ha finalen dagen innan julafton.

Beslutet togs av Internationella fotbollförbundets exekutivkommitté vid ett möte i Zürich.

Det var inte oväntat, men går stick i stäv mot de stora europeiska klubbarnas önskan att spela mästerskapet under maj månad.

Skandalerna har kantat VM 2022 sedan Qatar utsågs till arrangör i december 2010. Inte minst anklagelserna att nationen kapat åt sig evenemanget tack vare mutor.

Men tidpunkten har också varit föremål för heta diskussioner. Planen i ansökan var att VM som vanligt skulle avgöras i juni-juli i arenor med luftkonditionering. Men hettan på sommaren fick Fifa att ändra sig.

VM-finalen kommer att spelas den 18 december och Fifa vill att turneringen kortas ned och spelas på 28 dagar, vilket är fyra dagar kortare än de senaste VM-slutspelen.

- Den 18 december är en söndag och nationaldagen i Qatar. Vi kommer att försöka spela mästerskapet på 28 dagar. Nästa steg blir att ha samtal kring spelschemat, sade Fifas talesman Walter de Gregorio.

De europeiska klubbarnas organisation ECA, som representerar över 200 föreningar, har tidigare sagt att den kommer att kräva ekonomisk kompensation för att de inhemska ligornas säsong kommer att påverkas.

Publicerad 2015-03-19 kl 19:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå