Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Uppgifter: Pettersson aktuell som ny sportchef i landslaget

Foto: Bildbyrån

Lars Richt har meddelat att han lämnar sitt uppdrag i landslaget.
Nu uppger Expressen att förre landslagsspelaren Stefan Pettersson kan ta över som sportchef.

För knappt två veckor sedan rapporterade Expressen att Lars Richt lämnar Blågult efter nästan 20 år som verksam inom Svenska Fotbollförbundet. De senaste tio åren har han haft titeln landslagschef.

- Så är det. Förhoppningsvis går vi till Ryssland och jag får avsluta där. Det är blandade känslor, men det här har vuxit fram det sista året, sa Richt då.

Sverige tar efter Tyskland och kommer att utse en mer renodlad sportchef för herrarnas A-landslag. På damsidan har Marika Domanski Lyfors tagit den rollen, i den nya organisation som fotbollsförbundet lanserade 1 oktober. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen presenteras Richts efterträdare inom kort.

Nu skriver Expressen att förre landslagsspelaren och Ajax-anfallaren Stefan Pettersson är aktuell för rollen. De senaste åren har Pettersson arbetat som spelaragent och bland annat representerat Emil Bergström, med ett förflutet i Djurgården, och tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén.

- Vi kan naturligtvis inte kommentera några namn. När något är klart kommer vi att kommunicera det. Men vi kan konstatera att det har varit väldigt många sökande och att det är ett attraktivt jobb, säger landslagets presschef Niklas Bodell till tidningen.

Pettersson gästade nyligen Lundhs podcast. Avsnittet hittar du här.

Fotbollskanalen har sökt Stefan Pettersson för en kommentar.

Publicerad 2017-10-21 kl 13:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons