Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Uppmaningen till Hamrén: Satsa på Dorsin

Senast i Blågult hösten 2010 - men nu är Djurgårdens förre guldhjälte Mikael Dorsin plötsligt aktuell för EM-truppen. Landslagsledningen har studerat Dorsin på plats i Norge.
- Jag kan varmt rekommendera Mikael i landslaget med hans form, säger Rosenborgs sportchef Erik Hoftun.

Mikael Dorsin har öppnat årets säsong starkt i obesegrade Rosenborg och dessutom har den förre djurgårdsbacken något överraskande häng på skytteligatoppen i Tippeligan efter två mål på fem matcher.

Den 30-årige vänsterbacken hyllas i Norge – samtidigt som just vänsterbacksplatsen är en av de positioner i landslaget som fortfarande är öppen. Martin Olsson har övertygat på slutet efter ett EM-kval där både Behrang Safari som Oscar Wendt ifrågasatts efter tveksamma insatser.

Det var länge sedan Mikael Dorsin var med i snacket – senast han drog på sig en landslagströja var hösten 2010 i en träningsmatch mot Vitryssland.
Men enligt uppgifter till FotbollDirekt har nu landslagsledningen varit på plats i Norge för att studera Dorsin - och Rosenborgs sportchef Erik Hoftun anser att han bör vara högaktuell:

- Han har varit otroligt solid i inledningen. Vi värderar honom väldigt högt. Jag kan varmt rekommendera Mikael i landslaget med hans form.

- När han är i form har han en väldigt hög lägstanivå, han är med och bidrar i offensiven och han är solid defensivt. Man vet vad man får med Micke, han bidrar med trygghet. Sedan är han lagkapten hos oss nu och är väldigt viktig också utanför planen med sina ledaregenskaper.

Dorsin är inne på sin nionde raka säsong i Rosenborg.
Den norska storklubben har skapat sig en tradition av att förvalta svenska landslagsytterbackar. Tidigare har såväl Fredrik Stoor som Mikael Lustig spelat i klubben. Och som bekant var Erik Hamrén uppskattad tränare i klubben innan han tog över landslaget.

- Sverige har av tradition haft väldigt bra spelare ute i Europa och i bra klubbar också. Men jag har väl också förstått att det på senare tid har varit lite si och så med just ytterbackspositionerna.

- Sedan tror jag inte att jag behöver skrika ut att Micke är ett starkt alternativ på vänsterbacken, även om Tippeligan inte följs på samma sätt som de europeiska ligorna. Jag menar, är det någon som har koll på Rosenborg så är det ju Erik Hamrén. Han vet nog precis var han har Micke.

Om han skulle komma med till EM – är det bara en bra grej för er… ni tappar en spelare under en längre period, han kan bli skadad etcetera?

- Nej men det är enbart positivt för oss, vi blir väldigt stolta om vi får med spelare till ett stort mästerskap. Han skulle missa två Tippeliga-matcher under uppladdningen inför EM, och sedan är det en omgång samma dag som EM-finalen spelas. Men jag tror väl inte att det är någon större risk för att Sverige är med där (skratt).

Publicerad 2012-04-24 kl 11:45
Annons
Annons
Annons