Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

USA:s förbundskapten: "Vi hade en Terry-situation före VM 98"

John Terrys situation i engelska landslaget är inte unik. Inför VM 1998 petades USA:s John Harkes – efter en liknande otrohetsaffär, avslöjar den dåvarande förbundskaptenen.

Enligt tränaren Steve Sampson hade Harkes en kärleksrelation med lagkompisen Eric Wynaldas hustru – och fick därför inte åka med till Frankrike. Den utpekade vänsterprasslaren Harkes nekar dock än i dag till anklagelserna.

Men Steve Sampson hävdar att stämningen i truppen blev så dålig i samband med händelsen att landslagets chanser till goda prestationer helt omintetgjordes.

- Det som inträffade då har stora likheter med vad England upplever nu med John Terry. Jag är glad att den här historien kommer upp till ytan, för då kan folk förstå vad som hände de sista månaderna inför det där VM-slutspelet, säger Sampson till AP.

John Harkes:

- Jag tänker inte dra upp allt gammalt groll. Den perioden var svår nog för min familj, och för mig själv som inte fick spela VM. Den tuffaste perioden i mitt liv, säger han.

Eric Wynalda väljer också för första gången att ta bladet ifrån munnen nu, drygt 10 år efter att hans fru ska ha inlett ett förhållande med Harkes.

- Det som inträffade var en bidragande orsak till min skilsmässa och någonting jag lider av fortfarande, säger han.

Fotbollskanalen.se

Publicerad 2010-05-19 kl 00:14
Annons
Annons
Annons