Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Utvilat Holland utmanas av Ryssland

Det kan bli en fartfest av sällan skådat slag. Men Holland har en stor fördel i lördagens kvartsfinal mot Ryssland i fotbolls-EM.
De flesta i startelvan har haft en vecka på sig att ladda mot ett Ryssland som knappt har hunnit andas ut efter överkörningen av Sverige.
När Holland slog Rumänien med 2-0 i sin sista gruppspelsmatch fanns två av de ordinarie spelarna med i startelvan. Senast Marco van Bastens starkaste manskap spelade från start var när Frankrike utklassades den 13 juni - åtta dagar före kvartsfinalen mot Ryssland.
Ryssland å sin sida har bara tre dagar på sig att ladda batterierna efter urladdningen mot Sverige. Det råder dock inget tvivel om att det är full fart framåt som gäller för Ryssland även på lördagen.
-När mina spelare får chansen att gå till anfall så gör de det. Det kan gå ut över defensiven, men jag gillar deras offensiva inställning, säger Guus Hiddink.
-Om vi i slutminuterna har fem-sex spelare som springer 60-70 meter framåt betyder det att de ibland glömmer bort att vara välorganiserade.
Efterhand har dock Hiddink fått bättre och bättre ordning även på det ryska försvarsspelet. Han har just tagit ett fjärde land till ett mästerskapsslutspel. Nu utmanar han sitt hemland Holland och landsmannen Marco van Basten, som seglat upp som guldfavorit i EM efter lagets målrika festföreställningar.
Nio mål på tre matcher - det kan inget lag i EM 2008 matcha. Och hemma i Holland har EM-febern snabbt nått oanade höjder. Minst 100 000 holländare väntas invadera Basel på lördagen. Chansen att i ett så sent skede få se "Oranje" live på S:t Jakob Park-stadion är emellertid lika med noll - om man inte är beredd att lägga upp summor med många nollor för att komma över en biljett.

Publicerad 2008-06-20 kl 10:30
Annons
Annons
Annons