Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Valderrama: ''Denna generation spelare kan komma långt''

Foto: SCANPIX

Carlos Valderrama i VM 1994.

Den colombianske legendaren Carlos Valderrama hyllar det nya landslaget. Men jämförelserna med James Rodriguez vill han inte delta i.
- Det är två olika spelstilar och även olika epoker, säger han till El Comercio.

Colombia hade sitt bästa VM någonsin detta år då de nådde kvartsfinal, där det tog stopp mot värdnationen Brasilien. Det var en spelare som stack ut ur mängden: James Rodriguez. I en intervju med El Comercio de Ecuador tillfrågades den colombianske legendaren Carlos Valderrama om James är hans arvtagare i Colombia. 53-åringen menade då att man inte kan jämföra de båda.
- Det är två olika spelstilar och även olika epoker. James bevisade under VM att han är en spelare i världsklass trots sin unga ålder (23). Nu kan alla colombianer andas ut då vi har hittat ''den rätte nummer 10''.

Valderrama var med i VM 1994, senast Colombia kvalificerade sig till turneringen innan 2014. Nu är han lugn för landets framtida landslag.
- Vi har en bra generation som tillät oss att kvala till en efterlängtad VM-slutspel. 

- Folket är glada för att denna generation är ung och kan komma långt och ge oss mer glädje i framtiden, säger Valderrama.

''El Pibe'', som han kallas, tillbringar nu sina dagar åt att hjälpa utveckla barn som vill spela fotboll, i huvudstaden Bogota. Men han har även, från sina dagar som aktiv spelare, en akademi i staden Santa Marta där han växte upp.

Publicerad 2014-11-25 kl 10:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons