Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Van der Vaart om konflikterna med Zlatan: ”Vi trodde vi var stjärnor”

Rafael van der Vaart och Zlatan Ibrahimovic har aldrig varit vänner – och nu ställs de återigen mot varandra när Sverige möter Holland i EM-kvalet.
- Hoppas han gör en dålig match, säger van der Vaart om Zlatan.

TV-bilderna är berömda. Zlatan har precis gjort ett mål för Ajax som röstades fram till det bästa på hela året. Alla är i extas utom Rafael van der Vaart som sitter på läktaren utan att röra en min. Han och Zlatan spelade samtidigt i Ajax men drog aldrig jämnt.

Och konflikten blossade dessutom upp igen efter att Zlatan lämnat Ajax. I en landskamp 2004 gick Zlatan hårt in mot van de Vaart som efter matchen var vansinnig på svensken.

Inför Holland-Sverige den 12:e oktober, så de återigen möts, har van der Vaart berättat lite om hur det var mellan honom och Zlatan i Ajax.
- Vi var unga spelare i Ajax, vi trodde vi var de stora stjärnorna. Och när man förlorar några matcher - och vi spelade inte bra då heller - ja, då var det problem med Zlatan, säger van der Vaart till Expressen.

Och även om de fortfarande inte direkt är kompisar så verkar holländaren ändå hysa en professionell respekt för Zlatan inför EM-kvalmötet
- Ja, det ska bli fantastiskt. Han är ju fortfarande en av de bästa anfallarna i världen, säger han och tillägger att han tycker att Zlatan trots allt är en bra kille.

Publicerad 2010-10-07 kl 11:01
Annons
Annons
Annons