Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

VECKANS SILLY SEASON

Det har börjat hända saker under den galna säsongen. Framförallt i Örebro och Djurgården går ryktena varma. Dessutom uppges flera klubbar vara ute efter Gais-spelaren Prince Ikpe Ekong. Varje fredag ger FotbollDirekt.se det senaste snacket kring de allsvenska klubbarna.

AIK In: Ut: Lucas Valdemarin (klubb ej klar)
AIK-snack: Det sägs att AIK är inne i jakten på Pontus Farnerud. En anfallare till lär också vara prioritet när Lucas Valdemarin försvinner inför hösten. Nu är det klart att mittbacken Daniel Arnefjord kommer lämna klubben när hans kontrakt går ut. Enligt sportchefen Ola Andersson kan det bli aktuellt att sälja försvararen redan i sommar.

DJURGÅRDEN In: Ut: Nebojsa Marinkovic (Partizan Belgrad, åter efter lån)

DIF-snack: Det såg ut att bara vara en tidsfråga innan Örebro SK:s Patrik Haginge skulle skriva på för Djurgården, men nu har det dykt upp något som gör att ÖSK tvekar. Haginge är säkert tänkt som en ersättare till Lance Davids som vill till en större förening. Islänningen Sölvi Ottesen har troligen gjort sitt i föreningen och förhandlar just nu med den danska klubben SönderjyskE. Dif testar just den slovenske anfallaren Darijo Biscan. Pontus Farnerud kopplas alltjämt samman med Djurgården. Återstår att se om blåränderna vinner den prestigekampen. Gais-mittfältaren Prince Ikpe Ekong är på väg bort och Dif sägs vara ett alternativ.

ELFSBORG In: Ut: Elfsborg-snack: En lugn vecka i Elfsborgslägret. Däremot spekuleras det fortfarande i att tränaren Magnus Haglund är på väg till danska Ålborg efter säsongen. Dessutom visar Landskrona intresse för anfallaren Joakim Sjöhage som mest fått agera inhoppare under våren.

GAIS In: Ut: Gais-snack: Fortsätter sin anfallsjakt och testar för tillfället brassen Matao. Fortfarande är det frågetecken för vad som händer med Bobbie Friberg da Cruz och mittfältaren Prince Ikpe Ekong som sitter på utgående avtal. Sportchefen Magnus Sköldmark vill inte uttala sig om Ekongs framtid.

GEFLE In: Ut: Gefle-snack: Klubben vill förlänga med ytterbacken Andreas Dahlén som inte har bestämt om han ska skriva på ett nytt kontrakt. Förhandlingarna mellan Gefle och Malmö FF om mittbacken Daniel Theorin fortsätter.

IFK GÖTEBORG In: Ut: Göteborg-snack: Ungdomsproffset Erik Lund från Aston Villa testtränar med Blåvitt.

HALMSTADS BK In: Emil Salomonsson (Ängelholm)
Ut: Halmstad-snack: Tim Sparv har under sin låneperiod i VPS Vaasa blivit finsk landslagsman. Snart är Sparv tillbaka i truppen och då hoppas Halmstad att han är redo att konkurrera om en plats på allvar.

HAMMARBY In: Ut: Claudio Dadomo (Wanderers), Sebastian Eguren (Villarreal)

Hammarby-snack: Sydafrikanen Nathan Paulse gjorde bra ifrån sig på provspelet och Hammarby har bjudit in anfallaren igen. Kanske kan det vara rätt man för forwardstörstande Bajen. Vidare spekuleras det i att Prince Ikpe Ekong fortfarande är aktuell för spel i Hammarby.

HELSINGBORGS IF In: Samuel Aziz (Högaborg)
Ut:

Helsingborg-snack: En ny vändning i Razak Omotoyossi-såpan. Nu säger tränaren Bo Nilsson att han räknar med att stjärnanfallaren blir kvar under hösten. Dessutom planerar HIF en övertalningskampanj för att få Henrik Larsson att fortsätta spela fotboll ytterligare ett år.

KALMAR FF In: Ut:

Kalmar-snack: Hela nio spelare sitter på utgående kontrakt. Redan nu är det klart att Arthur Sorin och Viktor Elm inte kommer förlänga. Den sistnämnde är nära en övergång till holländska Heerenveen. Dessutom pekar det mesta mot att Patrik Rosengren har spelat klart för KFF efter säsongen. Lasse Johanssons framtid är också oviss.

LJUNGSKILE SK In: Ut: Michal Kubala (Slovan Bratislava, åter efter lån)

Ljungskile-snack: Nu är det klart att den slovakiske mittfältaren Michal Kubala flyttar hem igen. Ljungskile hade inte råd att lösa honom. Mittfältsveteranen Peter Hiir-Salakka intresserar LSK. Dessutom är testspelarna Melke Demir, Pascal Kondoponi och Tomislav Stanic fortfarande aktuella.

MALMÖ FF In: Ut: MFF-snack: Malmö blev imponerade av Jimmy Touma och har bjudit in honom på ett nytt testspel. Dessutom provtränar två amerikaner med MFF, men enligt assisterande tränaren Hans Gren är det inte aktuellt med någon övergång. Lär vara med och brottas om Pontus Farnerud.

IFK NORRKÖPING In: Ut: Leandre Griffith (klubb ej klar), Simon Omekanda (klubb ej klar)
Norrköping-snack: Anfallaren Mamadou Kanté har provtränat med Norrköping. Besked om IFK tänker erbjuda honom ett kontrakt eller inte kommer nästa vecka.

GIF SUNDSVALL In: Nuri Mustafi (FC Popa)
Ut:

Sundsvalls-snack: Det sägs att Sundsvall vill ha den isländske landslagsmittfältaren David Thor Vidarsson. Mikael Lustig är fortfarande aktuell för en flytt.

TRELLEBORGS FF In: Ut:

Trelleborg-snack: Har förlängt målvakten Johan Dahlins lånekontrakt fram till den första augusti. TFF fortsätter jaga en ny anfallare, men har inte hittat rätt.

ÖREBRO SK In: Ut: Nedim Halilovic (HNK Rijeka), Vitor Castro (klubb ej klar)

Örebro-snack: Någonting nytt har dykt upp som gör att Örebro tvekar över att sälja Patrik Haginge till Djurgården. Däremot är det helt klart att anfallaren Nedim Halilovic lämnar klubben. Brassen slog aldrig in sig i A-laget och får lämna klubben utan någon allsvensk match i benen. Olof Guterstam toppar alltjämt ÖSK:s önskelista över nya anfallare. Talangen Jesper Florén har blivit inbjuden för att provspela med ÖSK. Tom Siwe är fortfarande aktuell.

Publicerad 2008-06-13 kl 15:45
Annons
Annons
Annons