Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Ventura om Pellés framtid i landslaget: "Kina är långt bort..."

Foto: TT

Giampiero Ventura tar över Italiens landslag efter Antonio Conte. På första presskonferensen pratade tränaren bland annat om hur Graziano Pellés flytt till Kina kan försvåra för anfallaren i landslaget.
- Han måste ha en stark karaktär för att behålla en viss hunger, säger Ventura.

Anfallaren, som hade en framstående roll för Gli Azzurri i sommarens EM-slutspel, skrev nyligen på för kinesiska Shandong Luneng, där han får en jättelön.

I dag delgav Italiens nye förbundskapten Giampiero Ventura sina tankar kring affären och Pellés chanser att behålla sin plats i landslaget.

- Det är uppenbart att en spelare som gör ett sådant typ av val måste ha en stark karaktär för att behålla en viss hunger och vilja. Om vi tar Diamanti som exempel (Guangzhou Evergrande): när han flyger till Kina så förlorar han en liten bit av landslaget i mina ögon, säger Ventura enligt Gazzetta dello Sport.

- Det är en situation som vi får utvärdera. Ett som är säkert är att Kina är långt bort…

Ventura säger att Mario Balotelli, som petades ur Antonio Contes EM-trupp, är aktuell för framtiden.

- Det är som med alla andra, jag kommer inte ha några förutfattade meningar vad gäller honom. Som alltid talar spelet på plan. Om han visar att han förtjänar att tas ut så kommer det inte att vara några problem alls.

68-åringen, som närmast kommer från ett uppdrag i Torino, vill föra Antonio Contes arv vidare.

- Jag vill säga tack till Conte som har gjort att jag tar över ett lag med kunskap och arbetskultur, två egenskaper som stått ut i alla lag jag tränat under min långa karriär. Jag tycker att Conte, men lite tid till sitt förfogande, gjorde ett strålande arbete i EM. 

Publicerad 2016-07-19 kl 18:47
LANDSLAG

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER