Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Viktigt möte för några spelare

Förbundskaptenen Erik Hamrén kostar på sig att ge Zlatan Ibrahimovic och Olof Mellberg ledigt, men mötet med Ukraina i Charkiv betyder en hel del för några spelare.

Det handlar om att ta en plats när EM-kvalet går in i sitt avgörande skede. Fyra matcher på två månader, närmast Ungern och San Marino borta.
Platserna där konkurrensen är hårdast och frågetecknen störst:

Vänsterback. Oscar Wendt höll positionen mot Moldavien och Finland. Nu är Behrang Safari tillbaka, han som förlorade platsen efter den svaga insatsen mot Holland i höstas. Safari fick ledigt från försommarens EM-kval av personliga skäl.

-Jag glad över att Behrang är tillbaka. Nu har vi ganska många alternativ på vänstersidan. Fler där än på högersidan.

-Han ser fram emot det här och vill naturligtvis vill han spela, säger Hamrén.

Mittbacksreserven: Andreas Granqvists säsong börjar inte förrän om några veckor medan Jonas Olsson går igång med Premier league till helgen. Fortsätter Hamrén med Granqvist, eller får Olsson en halvlek för att övertyga om att det är han som ska in om Majstorovic eller Mellberg av något skäl inte skulle bli tillgängliga mot Ungern?

Ensam anfallare på topp: Ingen Zlatan, ingen Ola Toivonen (skadad), men väl en Johan Elmander - som nog får räkna med att vikariera som "nr 10". Tobias Hysén eller Alexander Gerndt som spets?

-Mest tycker jag att det är tråkigt att varken Zlatan eller Ola är här, men får jag spela ska det bli kul. Det är alltid spännande att komma till landslaget och jag tycker att formen är god, säger Gerndt.

Startelvan offentliggörs tidigt på onsdag eftermiddag. Hamrén flaggar för en hel del byten.

-Några av spelare har precis startat sina ligor, några har inte gjort det. De "skandinaviska" spelarna är mitt i säsongen. Vi kommer att göra ett antal byten, men jag har inte bestämt vilka eller hur många säger han.

TT

Publicerad 2011-08-09 kl 18:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons