Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Viktor Claesson uppskattar valet av Wettergren

Foto: TT

Peter Wettergren blir assisterande förbundskapten.
Ett val gamle Elfsborg-adepten Viktor Claesson gillar.
- Det är han väl värd, säger han.

Han hade snackats upp som en möjlig assisterande till kommande förbundskaptenen Janne Andersson. Under fredagen blev det klart att Peter Wettergren blir assisterande förbundskapten.

- Jag har ju, som scout och assisterande tränare, också flera års erfarenhet av landslaget. Jag känner till våra styrkor som vi kan bygga vidare på. Dessutom ska det bli väldigt kul att jobba ihop med Janne Andersson, som jag redan känner att jag, på ett väldigt bra sätt, klickar med. Vi har mycket samsyn på saker som både har med fotboll att göra, men som också handlar om hur vi är som människor, sa han till svenskfotboll.se.  

Det betyder nu att han lämnar jobbet som assisterande i FC Köpenhamn ett jobb han klev på 2015. Det gjorde han efter att ha spenderat dryga tio år i Elfsborg, där han var med och vann bland annat två SM-guld med. Det gjorde han under en liknande roll som assisterande till Magnus Haglund, Jörgen Lennartsson och till den gode bortgångne vännen Klas Ingesson.

Valet av Wettergren som assisterande till Janne Andersson uppskattas av hans gamle Elfsborg-adept Viktor Claesson. 

- Jättekul för honom. Det är han väl värd. Han är en jätteduktig tränare och instruktör. Jag är bara glad för hans skull, säger han till Fotbollskanalen.

Hur vill du beskriva honom som tränare?
- Han är verkligen duktig på att motivera spelare och han besitter också mycket kunskap. Hans arbete ger störst verkan på långsikt, han är duktig under den dagliga träningen. Han får en att prestera över längre tid. Han har bra träningar och motiverar spelarna bra.

Vad kommer han få för påverkan på landslaget?
- Det är svårt för mig att säga, jag vet inte riktigt hur han kommer att jobba. Men jag hoppas att de drar nytta av hans kunskaper.

Du tror han och Janne Andersson kommer komplettera varandra väl?
- Det tror jag absolut.

Hur hanterar han stora profiler?
- Han har varit i landslaget tidigare så det är väl inget helt nytt så det kommer nog inte att vara några problem.  

Publicerad 2016-05-20 kl 14:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons