Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Visste inte om Gerndts landslagsuttagning: "Vinner man skytteligan så"

Alexander Gerndts uttagning var en överraskning för Helsingborgs tränare Conny Karlsson. Men succétränaren tycker att anfallaren är värd chansen.
- En spelare som vinner den allsvenska skytteligan bör får möjligheten att pröva på landslagsspel, det är det ingen tvekan om.

- Vi har hört att han är aktuell och det har vi vetat om och att det varit ett intressant namn. Men jag har inte fått besked om att det blev verklighet förrän nu, men det är ju jätteroligt. Han har ju haft en fantastisk säsong så det var väl kanske lite väntat att han kommer med här ändå, säger Helsingborgs tränare till fotbollskanalen.se och fortsätter:

- Vi hade väl i åtanke att detta kunde ske, men då hade vi väl tänkt oss lite längre fram än att det skulle gå så fort som det gjorde. Vi såg potentialen och han gjorde en fantastisk säsong i Gefle och det fortsatte när han kom till oss. Nu är det väl första gången han är med i landslaget, och han är väl uttagen för att se och lära lite grann och bli lite varm i kläderna.

Gerndt vann skytteligan på 20 gjorda mål (åtta mål i Gefle och tolv i Helsingborg), ett före Elfsborgs anfallare Denni Avdic.

- En spelare som vinner den allsvenska skytteligan bör får möjligheten att pröva på landslagsspel, det är det ingen tvekan om.

Hur ser ni på detta i HIF? Finns det oro att förlora han till nästa säsong?
- Jag vet inte om vi är orolig om de kommer med den stora säcken, det tillhör våran värld i allsvenskan att spelare som gör det bra blir attraktiva för utländska klubbar. Vi har kontrakt med Gerndt och vi kan sälja han i så fall, om inte bra så är det okej i alla fall för oss. Men det är en fråga vi får ta upp när det blir verklighet.

Publicerad 2010-11-09 kl 16:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons