VM-drömmen lever för Holland efter seger mot Bulgarien

VM-Kval Europa

Ett pressat Holland stod för en stabil insats när man besegrade Bulgarien med 3-1.
Därmed lever hoppet om VM, för den regerande bronsmedaljören.
För Bulgariens del ska det ske ett smärre mirakel för att gå dit.

Se Pröppers 1-0 i sportsändningen.

Holland la i högsta växeln redan från start och efter bara sju minuter tog hemmalaget ledningen. Efter ett vackert anfall hittade Daley Blind fram till Davy Pröpper som tryckte in bollen i nät. Mittfältarens första landslagsmål.

Efter 16 minuter var Bulgarien ytterst nära att kvittera. Georgi Kostadinovs nick träffade dock stolpen.

Några ytterligare farligheter skapades inte under en ganska tafatt första halvlek.

Efter 66 minuter utökade Holland sin ledning. Efter ytterligare ett fint anfall kunde Arjen Robben från nära håll stöta in Daley Blinds inspel till 2-0.

Bulgarien reducerade dock omedelbart. Ivelin Popov slog en perfekt frispark som Georgi Kostandinov skarvade in bakom Jasper Cillesen.

Med tio minuter kvar av matchen utökade Holland till 3-1 när Davy Pröpper nickade in Quincy Promes inlägg.

I och med segern lever Hollands VM-dröm. Den regerande bronsmedaljören från VM i Brasilien ligger just nu trea i grupp A, tre poäng bakom Sverige och Frankrike. Fransmännen har dock en match mindre spelad.

Holland: Cillessen - Tete, De Vrij, Hoedt, Blind - Wijnaldum, Vilhena, Pröpper - Robben, Janssen, Promes

Bulgarien: Ilev - Popov, Bozhikov, Terziev, Zanev - Zehirov, Chochev, Tsvetkov, Manolev - Kostadinov, Popov