Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

VM-finalen 2018 spelas på Wernblooms succéarena

Foto: AP

Pontus Wernbloom firar på Luzjniki efter sitt mål på Real Madrid

2018 års VM-final kommer att spelas på Luzjnikistadion i Moskva, det bestämdes på fredagen.

Luzjnikistadion i Moskva har sannolikt en speciell plats i Pontus Wernblooms fotbollshjärta. Det var nämligen där han gjorde mål på sitt favoritlag Real Madrid när hans CSKA Moskva mötte spanjorerna i åttondelsfinalen i förra säsongens Champions League.

Och kanske, kanske kan Wernbloom göra succé igen på samma arena när VM-finalen 2018 spelas på samma arena. Luzjnikistadion spikades nämligen som finalarena till2018 års fotbolls-VM på fredagen. Nämnda scenario skulle i och för sig kräva att svenska landslaget står för en bragd om sex år, samtidigt som Wernbloom måste platsa så klart, men en sak i taget.

Luzjniki som tar 90 000 åskådare kommer dessutom vara spelplats för invigningsmatchen och en av semifinalerna. Den andra semifinalen kommer att spelas i St Petersburg, meddelade Fifa i ett uttalande på fredagen.

Totalt elva städer kommer att stå som värd för VM i Ryssland 2018. Utöver Moskva, med två arenor, och St Petersburg är det Kaliningrad, Nizjnij Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Rostov, Sotji, Saransk och Jekaterinburg

Publicerad 2012-12-14 kl 17:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons