POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

VM-finalen 2018 spelas på Wernblooms succéarena

Foto: AP

Pontus Wernbloom firar på Luzjniki efter sitt mål på Real Madrid

2018 års VM-final kommer att spelas på Luzjnikistadion i Moskva, det bestämdes på fredagen.

Luzjnikistadion i Moskva har sannolikt en speciell plats i Pontus Wernblooms fotbollshjärta. Det var nämligen där han gjorde mål på sitt favoritlag Real Madrid när hans CSKA Moskva mötte spanjorerna i åttondelsfinalen i förra säsongens Champions League.

Och kanske, kanske kan Wernbloom göra succé igen på samma arena när VM-finalen 2018 spelas på samma arena. Luzjnikistadion spikades nämligen som finalarena till2018 års fotbolls-VM på fredagen. Nämnda scenario skulle i och för sig kräva att svenska landslaget står för en bragd om sex år, samtidigt som Wernbloom måste platsa så klart, men en sak i taget.

Luzjniki som tar 90 000 åskådare kommer dessutom vara spelplats för invigningsmatchen och en av semifinalerna. Den andra semifinalen kommer att spelas i St Petersburg, meddelade Fifa i ett uttalande på fredagen.

Totalt elva städer kommer att stå som värd för VM i Ryssland 2018. Utöver Moskva, med två arenor, och St Petersburg är det Kaliningrad, Nizjnij Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd, Rostov, Sotji, Saransk och Jekaterinburg

Publicerad 2012-12-14 kl 17:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå