Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

VM i Qatar kan spelas runt jul

Foto: Andre Penner, AP/Scanpix

Jerome Valcke

Fifa har ännu inte bestämt sig när VM 2022 i Qatar. Men generalsekreteraren Jerome Valcke säger i en radiointervju i Frankrike att VM inte ska genomföras i juni-juli.

 

– För att vara ärlig tror jag att det kommer att hållas mellan 15 november och 15 januari. Spelar man från mitten av november till slutet av december är vädret som bäst. Då blir det som en varm vår i Europa med medeltemperaturer på 25 grader. Det vore perfekt för att spela fotboll, säger Valcke.

Valcke säger dock inte om han önskar att VM ska spelas 2021—2022 eller 2022—2023. Det troliga är att VM spelas i slutet av 2022 eftersom vinter-OS hålls i februari 2022.

Fifa meddelade på onsdagen att inget beslut kring speldatum kommer att tas före VM i Brasilien i sommar.

Tidigare i höstas lovade Fifa att lyssna på alla berörda — spelare, klubbar, ligor, förbund och sponsorer innan beslut tas om när Qatar-VM ska spelas. Fotbollens stora ligor och klubbar har varit negativa till VM under höst eller vår eftersom det skulle störa ligasäsongen.

Qatar har lovat att bygga tak över alla VM-arenor och att luftkonditionera områden för fotbollssupportrarna, och säger sig vara redo att hålla VM även under de extremt varma sommarmånaderna.

 

Publicerad 2014-01-08 kl 12:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons