Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

VM-kvalet räddat för Danmark: Nytt delavtal på plats

Foto: Bildbyrån.

Danmark kommer till start i VM-kvalet trots allt.
På måndagen undertecknades ett delavtal.
- Avtalet är ett steg i rätt riktning, säger Mads Öland på Spelarföreningen, enligt Tipsbladet.

Konflikten mellan det danska fotbollförbundet och den danska spelarföreningen har varit långdragen. Parterna kom inte överens om ett nytt kollektivavtal och det hela ledde till att damerna i det danska landslaget gick ut i strejk. Träningslandskampen mot Holland ställdes in och i stället för att drillas av den nye förbundskaptenen Sören Randa-Boldt tränade truppen på egen hand inför tisdagens kvalmöte med Ungern.

Men efter många om och men har man nu kommit fram till ett avtal som båda parter kan acceptera. Varken DBU eller spelarföreningen har dock kommenterat några detaljer. Det nya delavtalet innefattar, förutom damlandslaget, även herrarnas U21-landslag.

- Det är bra för damlandslaget och för alla inom dansk fotboll att vi kan spela den viktiga VM-kvalmatchen och på nytt få fokus på det sportsliga, säger DBU:s Claus Bretton-Meyer i en kommentar, enligt sajten Tipsbladet.

Mads Öland, direktör hos Spelarföreningen:

- Avtalet är ett steg i rätt riktning och spelarna i damlandslaget är glada för att nu kan fokusera helt och hållet på matchen mot Ungern i morgon.

Bakgrunden till den nu lösta schismen bygger på att DBU vägrat gå med på kravet från Spelarföreningen om att spelarna ska ses som anställda av förbundet då man är på landslagssamling.

Danmark spelar i samma VM-kvalgrupp som Sverige och möter Blågult den 20 oktober på Gamla Ullevi. Sverige inleder kvalspelet med matchen mot Kroatien under tisdagen.

Publicerad 2017-09-18 kl 13:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons