Vucinic två blixtsnabba kort ställer till det för Sverige

EM-kval (herr)

Montenegro föll hemma mot Österrike. Dessutom drog Mirko Vucinic på sig två gula kort, vilket innebär att han är avstängd i sista matchen mot Ryssland.

Det är en viktig match för svensk del som ikväll spelas mellan Montenegro och Österrike. Med en poäng som skiljer Montenegro och det blågula laget kan det bli spänning vid ett eventuellt poängtapp för svensk del.

Efter 32 minuter tog Montenegro också ledningen genom Mirko Vucinic. Anfallaren som idag spelar i Al Jazira, spelades fram av Nikola Vukcevic innan han sköt in bollen.

I den 55:e minuten så kvitterade Österrike genom den resliga anfallaren Marc Janko. En kvittering som betyder att Montenegro halkar efter Sverige i tabellen. Det skulle dock bara vara lika i tio minuter innan Montenegro gjorde 2-1 genom Fatos Beciraj.

Med tio minuter kvar att spela så kvitterade Österrike genom Marko Arnautovic. De väckte upp känslor hos Mirko Vucinic som i den 87:e minuten drog på sig två gula kort och blev utvisad. Det betyder att anfallaren missar den sista omgången mot Ryssland, en match som har stor betydelse för svensk del.

På tilläggstid gjorde även Österrike 3-2 genom Marcel Sabitizer vilket helt dödade Montenegros EM-drömmar.

Montenegro: Poleksic - Rodic, Savic, Simic, Tomasevic - Vukcevic, Boljevic - Marusic, Mugosa, Beciraj - Vucinic

Österrike: Almer - Klein, Prodl, Dragovic, Fuchs - Baumgartlinger, Alaba - Hamik, Junuzovic, Arnautovic - Janko