Walcotts hattrick krossade Kroatien

Landslag

Kroatien-England 1-4
0-1, 26', Walcott; 0-2, 59', Walcott; 0-3, 63', Rooney; 1-3, 77' Mandzukic; 1-4, 81' Walcott

Theo Walcott gjorde tre mål och hjälpte England att ta en gruvlig revansch - 4-1 - på Kroatien i onsdagens VM-kvalmatch i Zagreb. Den 19-årige anfallaren inledde målskyttet i 26:e minuten när han tog hand om en misslyckad rensning och sköt 1-0 lågt bakom Stipe Pletikosa.

Tidigt i andra halvlek blev den kroatiske landslagsveteranen och lagkaptenen Robert Kovac utvisad. Och efter en kvart gjorde Arsenalspelaren Walcott 2-0, framspelad av Wayne Rooney.

Fyra minuter senare avgjorde Wayne Rooney matchen med sitt 3-0-mål. Kroatien hann med en reducering genom Mario Mandzukic innan Theo Walcott fullbordade sitt hattrick i den 82:a minuten. Några minuter före full tid bytte Fabio Capello in veteranen David Beckham.

Efter slutsignalen var glädjen extra stor bland engelsmännen eftersom det var just Kroatien som besegrade England två gånger om i EM-kvalet, vilket gjorde att England missade sommarens EM-fest.

Övriga matcher i kvalgrupp 6: Kazakstan-Ukraina 1-3, Andorra-Vitryssland 1-3.