Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Wanderson vill bli ryss: "Hade definitivt tackat ja"

Foto: SCANPIX

Efter VM vädjade Fabio Capello till förbundet att låta utlandsfödda spelare representera Ryssland.

Något en viss Wanderson hade välkomnat.

– Jag hade definitivt tackat ja, säger han till ryska nyhetsbyrån ITAR-TASS.

Det har varit en brokig karriär för Wanderson do Carmo. 28-åringen vann skytteligan med Gais 2009 men pendlade sedan länge in och ur form, trots att det alltid var tydligt att kvaliteten fanns där.

När han till slut hamnade i FC Krasnodar 2012 lossnade det rejält. 13 fullträffar räckte hela vägen till delad skytteligaseger i ryska ligan och numera är han en storspelare i den starka ligan. I samband med Fabio Capellos utspel öppnar han för en rysk framtid.

– Jag hade definitivt tackat ja till att spela för Ryssland om de hade erbjudit mig det, säger han till nyhetsbyrån ITAR-TASS.

Även CSKA Moskvas försvarare Mario Fernandes, 23-årig landsman med Wanderson, har ställt sig positiv till idén. Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko öppnar för att det kan bli verklighet, med tankarna redan i 2018 års VM i landet.

– Det är en möjlighet. Vi är redo att erbjuda Capello två, tre spelare till laget men först och främst måste vi noggrant diskutera vilka som är kandidaterna. Capello har veto i frågan eftersom han ska förbereda laget inför VM 2018 och är ansvarig för prestationen, säger Mutko.

Publicerad 2014-07-22 kl 12:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons