POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Wendt tillbaka efter skadehelvetet: "Kunde inte varit sämre tajming"

Två månaders skadehelvete är över.
Nu är Oscar Wendt fullt frisk  – och kan bli aktuell för landskamperna mot Danmark och Belgien i början av sommaren.
– Tajmningen på skadan kunde inte varit sämre, det har varit en fantastisk säsong för laget och egen del, säger vänsterbacken till fotbollskanalen.se.

Det var i mitten av februari – precis innan Erik Hamréns laguttagning för Turkiet-matchen – som skräckbeskedet kom. Oscar Wendt blir borta åtta veckor med en knäskada.

Nu, nio veckor senare, är landslagsbacken tillbaka i full träning med sin klubb Borussia Mönchengladbach.

– Jag har tränat 70 procent med laget i veckan och resten på egen hand för att se hur känt skulle hålla. Det var det sista testen innan jag kliver på 100 procent, säger Wendt.

Mönchengladbach åker under lördagen till Freiburg för den 31:a omgången i Bundesliga. Efter den matchen återstår det tre omgångar – och Wendt hoppas och tror på speltid.

– Jag kliver på 100 procent imorgon. Förhoppningsvis kan jag vara med på något sätt i de sista tre matcherna. Det är skönt att jag har chansen att spela någoting mer den här säsongen.

Hur har rehabiliteringen varit?
– En av anledningarna till att rehabiliteringen gått så bra är att jag har varit motiverad för att hinna tillbaka innan säsongen är över. Det hade inte varit lika lätt om jag visste att jag skulle rehabilitera och sen gå på sex veckors semester, säger 28-åringen till fotbollskanalen.se.

Sverige möter Danmark 28 maj och Belgien 1 juni. Är det något du tänker på?
– Just nu har jag inte tänkt på det, jag har bara velat komma tillbaka så fort som möjligt och inte vara dum och kliva på för tidigt och sen få ett bakslag. Om jag spelar innan säsongen är över så får man se hur kroppen känns. Jag har inte spelat på nio veckor och vill vara i maxform om man blir uttagen.

Har du pratat med Erik under skadeupphållet?
– Nej, det inte under skadeuppehållet.

Publicerad 2014-04-19 kl 13:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå