Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Wilshere vill inte se Januzaj i landslaget: "Engelsmän i England"

Foto: AP

Jack Wilshere

Jack Wilshere gick inte igång på snacket om Uniteds Adnan Januzaj som tänkbar engelsk landslagsman.

- Jag skulle inte spela för Spanien bara för att jag bodde där i fem år, säger Arsenalmittfältaren enligt The Guardian.

I kommentar i förbifarten från Roy Hodgson om att man tittade på Adnan Januzaj i samband med att han ännu inte valt landslag har satt igång en het diskussion om Unitedtalangen kan vara något för det engelska landslaget framöver. Diskussionen tar inte så mycket hänsyn till att Januzaj kan bli aktuell först om fem år. Fem år då han inte får spela för ett annat landslag.

Inför det stundande VM-kvalet fick Arsenals Jack Wilshere frågan om hur han ser på utländska spelare som naturaliseras och representerar ett annat landslag än sitt ”hemmalandslag”.

- Bara för att en har bott i England i fem år gör en inte engelsk. Du borde inte få spela. Det betyder inte att du ska få spela för det landslget. Jag skulle inte spela för Spanien bara för att jag bodde där i fem år, sade han och tyckte att samma borde gälla för förbundskaptener.

- Jag tycker att det är bättre om det är en engelsman . Men missörstå mig inte. Fabio Capello gjorde mycket för min landslagskarriär, och trodde på mig när jag var ung, så han var också en bra manager.

Publicerad 2013-10-09 kl 08:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons