Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Zlatan avstängd – då ser Johan Elmander fram emot sin chans

Med Zlatan Ibrahimovic avstängd hoppas Johan Elmander på sin chans på Portugal.
– Jag vet att jag har det i mig, säger han till DN.

Johan Elmander har övertygat många i hårt arbetande Bolton, men målskyttet har inte riktigt varit så bra som han och många andra hoppats. Nu jobbar han hårt för att bli en stabil och pålitlig Premier League-anfallare.
– Det har hela tiden känts som naturliga steg och nu siktar jag på att etablera mig på den här nivån. Skulle det komma en ännu större klubb i Premier League eller i Spanien är det klart att det är intressant, men mycket högre än så här går inte att komma, säger Elmander till Dagens Nyheter.

I landslaget är han däremot inte lika nära startelvan i nuläget. Sedan Henrik Larssons blågula comeback är platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic upptagen. Men nu när Interstjärnan är avstängd finns en ledig plats.
– Med Zlatan och Henke på topp var det inte så lätt att slå sig in och jag tror det flesta inser att jag i första hand inte är någon mittfältare

Nu är det upp till Johan Elmander att leverera i borta mötet i Porto. En match som Sverige gärna vinner efter krysset på hemmaplan. För även om det blev poängtapp då tror Elmander att Sverige har bra chanser till VM-spel.
– Många säger att vi inte fått någon bra start i VM-kvalet men det tycker jag att vi har. Det är klart att det hade sett ännu bättre ut om vi vunnit mot Portugal hemma, vilket vi borde ha gjort, men jag tycker att vi har en bra chans att gå vidare.

Publicerad 2009-03-17 kl 09:29
Annons
Annons
Annons