Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Det starkaste Lazio på länge?

Det händer saker i Rom. De rödgula startar om med amerikanska ägare och en spansk tränare och de ljusblå håller på att bygga ett mer intressant lag än på väldigt länge.

Lazio-bygget ska nu fortsätta att skjuta i höjden efter förra säsongens starka insats och verkligheten och indikationerna på transfermarknaden ser otroligt spännande ut. Låt oss titta lite närmare på vad som egentligen håller på att hända. Jag börjar nerifrån.

Fernando Muslera verkar vara på väg bort men Lazio har Cagliaris Federico Marchetti på ingång vilket för mig är minst ett break-even byte. I försvaret tappar man Lichtsteiner till Juventus men har värvat intressante Senad Lulic och har Abdolauye Konko från Genoa på kroken. Dessutom har man Stefan Radu som håller måttet och unge Luis Cavanda som har enorm potential.

ANNONS

Andre Dias är en klippa i mittförsvaret och Giuseppe Biava gjorde en grym fjolårssäsong. Jag har svårt att se att Biava skulle göra en lika bra säsong igen och eftersom alternativen (Diakité och Stendardo) inte är av det allra bästa slaget skulle det behöva förstärkas med ett starkt namn. Catanias Matias Silvestre som det ryktats om skulle vara perfekt. Fiorentinas Alessandro Gamberini är inget dåligt alternativ heller.

Matuzalem och Cristian Brocchi är namn att behålla då de ger laget hjärta och energi. Cristian Ledesma är spelaren att vila speluppbyggnaden på och Hernanes är liraren att ge de offensiva ritningarna till. Alvaro Gonzalez visade stundtals att han kan tillföra en del och känns som en nyttig truppspelare. Stefano Mauri kan offras för att få in lite kapital. Mauris roll kan komma att tas över av Brescias Panagiotis Kone. Värvar man sedan duktige Marco Parolo från Cesena och Lorik Cana från Galatasaray har man mittfältsmosaiken rätt klar.

Anfallsmässigt har man redan värvat Miroslav Klose på fri transfer vilket måste ses som ett litet kap. Lägg till Mauro Zarate (om han inte säljs förstås) och vad det verkar en på ingående Djibril Cissé (man vill först sälja Floccari) så har Lazio en mycket spännande anfallstrio. Tommaso Rocchi håller än och Giuseppe Sculli ger bra truppbredd. Sergio Floccari lär säljas vilket kan sponsra spelarköp.

ANNONS

Spelare att göra sig av med: Mark Bresciano, Simone Del Nero, Javier Garrido, Pasquale Foggia, Lionel Scaloni samt Gugliemo Stendardo eller Modibo Diakité (inte båda två). Libor Kozak bör behållas men lånas ut.

För att komplettera truppen borde man istället för att köpa in mediokra komplement-spelare slussa in egna produkter som Gonzalo Barreto, Tommaso Ceccarelli, Seyi Adeleke, Luca Crescenzi och Alessio Campoli. Lazio anno 2011/12 kan komma att se ut så här:

Marchetti, Lulic, Silvestre, Dias, Cassani; Cana, Parolo, Matuzalem, Hernanes; Klose (Cissé), Zarate.

Luktar framgång om du frågar mig.

—————————————————————————————————————————

Värt att notera är Milans och Torinos byten av unga talanger. Milan värvar halva delägarskapet av Gianmario Comi och Torino får i utbyte halva delägarskapet av Simone Verdi och även Nnamdi Oduamadi på lån. Comi är en stor och stark anfallare med stark karaktär. Han är först och främst tänkt att ersätta Giacomo Beretta i Primavera-laget. Comis far Antonio spelade i Torino och Roma på 80-talet. För Simone Verdi är det säkert en bra lösning då han passar bra in i tränare Venturas spelsystem och säkert kommer få en hel del speltid.

ANNONS

—————————————————————————————————————————

Gårdagens transfers:
FRANCESCO ACERBI Försvarare (Genoa-Chievo) DEL
Acerbi värvades av Genoa i januari från Reggina (han spelade dock klart säsongen i Reggina) och gjorde mycket bra ifrån sig i Serie B. Nu hamnar han i Chievo som en del av Constant-affären och för Acerbis del lär det öka hans chanser att ta en starttröja.
Transferbetyg: 6

KEVIN CONSTANT Mittfältare (Chievo-Genoa) HEL
Constant var en liten sensation ifjol med sin goda teknik och fina rörelse. Nu gäller det för honom att visa att han inte var en one-hit-wonder utan ta ytterligare ett steg i karriären. Det blir intressant att se vad han kan göra i Genoa nästa säsong.
Transferbetyg: 6,5

BLERIM DZEMAILI Mittfältare (Parma-Napoli) HEL
Jag är en stor fantast av Dzemaili och tror att han kommer tillföra dynamik, skickligt passningsspel och energi till Napolis mittfält. En oerhört bra värvning.

ANNONS
Transferbetyg: 7,5

FABIANO SANTACROCE Försvarare (Napoli-Parma) LÅN
Kommer till Parma på lån men med köprätt för halva ägandeskapet. Jag gillar Santacroce starkt och förväntar mig att han snart kommer hitta tillbaka till den form han hade i början av sitt Napoli-äventyr. Kanske kommer flytten till Parma göra gott.
Transferbetyg: 6,5

MANUELE BLASI Mittfältare (Napoli-Parma) HEL
Blasi fick i stort sett aldrig spela under Mazzarri i Napoli och det är svårt att säga var han står idag. I grunden finns det ändå en rätt hyfsad mittfältare i Blasi och någonting säger mig att han kan få ett litet uppsving i karriären under Franco Colomba.
Transferbetyg: 6

MATTIA DESTRO Anfallare (Genoa-Siena) DEL
Destro kanske inte kommer bli ett anfallsfenomen men han har en stor potential i sig och jag tror att han kommer utvecklas till en flitig målskytt i Serie A. Siena känns som en bra språngbräda för Destro
Transferbetyg: 6,5

GIACOMO BERETTA Anfallare (Milan-Genoa) DEL
Att Milan lyckades värva El-Sharaawy berodde nog mycket på att Genoa fick halva delägarskapet av Beretta som är en av Italiens allra största talanger. Beretta är lite av en Bobo Vieri-light och jag tror att han har en ljus framtid. Kan nog komma att få en del chanser redan i år.

ANNONS
Transferbetyg: 7

ABDOUL WAHLID SISSOKO Mittfältare (Troyes-Udinese) HEL
Yngre bror till Mohamed Sissoko och är född 1990. Svårbedömd värvning eftersom jag inte sett honom i spel. Men med tanke på Udineses skicklighet på transfermarknaden kan man gissa att de vet vad de gör. Har skrivit på ett femårskontrakt. Lånas ut?
Transferbetyg: 6

THIERRY DOUBAI Mittfältare (Young Boys-Udinese) HEL
23-årig ivorian som till skillnad från Sissoko känns mer som en garanti. Doubai är en dynamisk mittfältare med stort register, har bra fart under fötterna, är stark i kroppen och gör jobbet i båda riktningarna. Kan komma att bli en av sommarens bästa värvningar.
Transferbetyg: 7,5

Publicerad 2011-07-02 kl 11:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto