Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bättre med Danilo än Ganso

Lorenzo Medici

Jag älskar Paulo Henrique Ganso. Jag älskar hans härliga Rivaldo-tillslag och hans fina balans. Ganso har det mesta för att bli en världsspelare. Men är han verkligen rätt man för Milan just nu?

Dels har han en dålig track-record med skador vilket lämnar viss oro och frågan är om han verkligen behövs i ett Milan som är kryddat med offensiva spelare som Zlatan, Cassano, El Shaarawy, Boateng, Seedorf, Pato, Robinho och Inzaghi.

Brasilianska klubben Santos Fc sitter dock ändå på en lösning för Milan, nämligen Danilo Luiz da Silva. Den snart 20-årige brassen kan både spela som ytterback och yttermittfältare. Han skulle fylla en större funktion just nu för Milan.

Visst, Ignazio Abate har ju fått sitt genombrott på högerbacken men ingen kan inbilla mig att han är en blivande världsspelare, ingen kan inbilla mig att han är sånt man vinner Champions League med. Danilo är en blivande världsspelare och hans teknik och dynamik är sånt man vinner Champions League med.

Annons

Jag förutsätter att vi på tisdag får besked om att de italienska klubbarna får värva två icke-EU spelare istället för en. Det innebär i så fall att Milan måste välja mellan två brassar från Santos. Just nu skulle jag säga att det vore bättre med en Danilo än en Ganso.

—————————————————————————————————————————————————————————-

För ungefär fyra år sedan blev jag hämningslöst förälskad i Alexis Sanchez. Nästan lika förtjust blev jag i en annan chilenare, nämligen Arturo Vidal. Jag bad böner att de italienska klubbarna skulle värva dem.

Annons

Mina önskningar slog till hälften in eftersom Udinese var så pass smarta att de snodde åt sig Sanchez. Nu när den ene verkar på väg bort från Serie A kan den andre vara på väg in. Vidal uppvaktas nämligen av Napoli, Juventus och Milan. Personligen tycker jag nog att Vidal kanske skulle få ut mest av sitt kunnande i Napoli men skulle passa oerhört bra in i alla de nämnda klubbarna.

Vidal är en spelare som kan användas allt från en ytterbacksplats till yttermittfältare eller innermittfältare. För 10-12 miljoner euro kan man kanske göra säsongens smartaste värvning. Så efter fyra år slår kanske min andra önskan in. Bättre sent än aldrig.

—————————————————————————————————————————————————————————–

Annons

Antonio Candreva har hamnat lite i skymundan efter hans svaga säsong i Parma ifjol men jag hävdar att här kan man göra ett jättekap. Om han hamnar i rätt lag och hos rätt tränare kan han nog återigen strö socker över de italienska fotbollsplanerna. Eller hur Zamparini?

—————————————————————————————————————————————————————————–

Gårdagens transfer:

MIKAEL ANTONSSON Försvarare ( FC Köpenhamn-Bologna) HEL

Till skillnad från Granqvist tror jag att Antonsson kan ta en plats i startelvan. Bologna ser honom som en ersättare till Britos som antagligen kommer lämna klubben.

Annons

Transferbetyg: 6

 

Publicerad 2011-07-03 11:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto