Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den argentinske Kaká är på väg

Lorenzo Medici

Det skiljer bara 2 centimeter mellan dem. Ungefär samma balans, nästan samma rörelsemönster och liknande bollkontroll. Ricardo Alvarez är Argentinas svar på Brasiliens Kaká. De är otäckt lika i spelstilen.

Ricardo Gabriel Alvarez föddes i Buenos Aires den 12 april 1988 och inledde sin karriär i Boca Juniors ungdomslag men bytte snabbt till Velez Sarsfield. Han debuterade för Velez i den argentinska ligan som 20-åring sommaren 2008 men skadade knät strax därpå vilket höll honom borta i ungefär ett halvår.

Det är dock denna säsong som han slagit igenom på allvar. Alvarez blev mästare med Velez och var en starkt bidragande orsak till framgångarna med sitt briljanta spel. I och med detta fick många av de största klubbarna ögonen på argentinaren.
Först verkade Roma ha en övergång på gång men sedan klev Arsenal emellan med ett högre bud. När allt verkade klart för Premier League kastade sig Inter in i leken och enligt uppgifter ska de ha lagt ett högre bud. Förmodligen är också Inter högst upp på Alvarez önskelista av de tre nämnda lagen.

Annons

Vissa spelare får mig att gråta av glädje och Ricky Alvarez är en sådan. Det är sådana spelare jag vill ska sprida sin fotbollssjäl över Serie A. Jag kan gå nervös i dagar i en eländig ovisshet om de ska anläda till den italienska fotbollen eller inte. Lika förbannad som jag var när Arsenal budade över Roma, lika glad blev jag när uppgifterna kom om att Inter plötsligt var närmast en övergång med Alvarez.

Han kan bli klar redan nu i veckan och i så fall får Serie A en ny stjärna som ska skriva vackra Calcio-sagor åt oss fotbollsälskare. I vilken position han ska spela på och hur han ska kunna samleva med Sneijder i Gasperinis Inter vet jag inte. Jag bryr mig inte heller. Att han skriver på för ett italienskt lag i veckan är det enda jag bryr mig om och gör han det så kan jag bara säga: Grattis Inter och grattis Serie A.

Annons

—————————————————————————————————————————————-

Udinese släppte sin lista på de 21 spelarna som samlas idag för att starta försäsongen. På den listan fanns inte Gökhan Inler med. Kanske befinner han sig någonstans nära Vesuvio?

Bologna är intresserade av att värva Udineses båda “outcasts”, Antonio Floro Flores och Gaetano D´Agostino. Snacka om att uppgradera truppen i så fall.

Samir Nasri är ett hett villebråd för de flesta storklubbar. Skulle han inte vara helt magisk i Milan? För att inte tala om vilken dröm han vore i Roma.

Annons

———————————————————————————————————————————————-

Palermo presenterade sin nye tränare Stefano Pioli igår. President Zamparini uttalade sig så här: ” Jag kommer inte sparka honom på det sätt jag gjort tidigare. Vi kommer vara tillsammans länge”
Vem tror på honom? Jag gör det. Jag tror alltid på Zamparini. Ingen president är så uppriktig som Zamparini. Ingen. Problemet är att ibland sätter hans känslor krokben för hans eget bästa. Men när Zamparini talar, lyssnar jag. Det borde fler göra innan de tar ord som galen eller clown i sin mun.

Annons

———————————————————————————————————————————————-

Brasilien vs Venezuela i Copa America. Ganso, Pato, Neymar och Robinho tillsammans från start. Galet och underbart på pappret men fullständigt ineffektivt på planen, matchen slutade nämligen 0-0. Ytterligare en dag har passerat utan att verkligheten har förvandlats till ett Playstation. Skönt.

Publicerad 2011-07-04 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto