Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är Lamela redo?

Lorenzo Medici

Onsdagen den 6 juli. Klockan är 19.15 när jag nås av glada nyheter. Erik Lamela är mycket nära Roma. Efter att ha skrivit om Calciopoli och försökt svara på så många frågor som jag hinner med känner jag mig nästan bakfull av fotbollens mörkare sidor. Jag kände att jag behövde uppmuntrande nyheter och en Lamela till Serie A känns upplyftande.

Enligt den argentinska tidningen Clarin låter en direktör från River Plate meddela att övergången är till 80% klar och att han inte tror att det ska vara några problem att få till en  definitiv överenskommelse. Roma är nära att knyta till sig en guldkalv.

Några timmar senare dementerar Romas sportdirektör att de skulle vara nära en överenskommelse och är överraskad över uppgifterna. Sanning eller bara spel för gallerierna? Svårt att säga men Sabatini är en smart räv och vet av erfarenhet att inget är klart förrän…ja, det är klart. Jag håller dock chanserna som väldigt goda trots allt att Lamela ska kunna anlända till Roma.

Annons

Den unge argentinaren är fullsprängd av teknik och potential. Han har allt för att kunna bli en storstjärna. Är Lamela dock redo för att ta klivet in i Serie A och övertyga? Inte säkert. Killen är bara 19 år och trots sin enorma talang saknas fortfarande vissa bitar. Hans spelförståelse måste bli bättre och han kommer möta väldigt mycket bättre försvarare i Italien än vad han gjort i Argentina.

Han kunde nog inte valt än bättre klubb i Italien än Roma. Han borde kunna få rätt så fria tyglar under viss disciplin under Luis Enrique samtidigt som han kommer få en trygg läromästare i Francesco Totti. “Il Pupone” har alltid ett gott öga för spelare med briljans. Förhoppningsvis behöver han varken nöta bänk eller leverera på stört.

Alexis Sanchez är på väg bort från Italien och kanske även Javier Pastore såsmåningom. Den smällen blir klart lättare att ta nu när Ricardo Alvarez och nu förhoppningsvis även Erik Lamela är på väg in.

Annons

Spelare kommer och går, skönheten med Serie A består.

—————————————————————————————————————————————–

Känslan stiger i mig att Giuseppe Rossi kommer bli Juves stora anfallsvärvning och inte Sergio Aguero. Rossi må inte vara samma storstjärna som Aguero men man får ändå en väldigt bra spelare och dessutom kan man använda mer pengar till andra nyförvärv.

Efter Alvarez kan det komma ytterligare en argentinare till Inter. Näste man kan bli Ever Banega. Jag har alltid gillat mittfältaren starkt och tror att han kan lyfta sig ytterligare en nivå i Inter.

Annons

I tisdags blev det klart med det besked alla italienska klubbar nog hade förväntat sig. Två icke-EU spelare får värvas. Allt annat hade varit ett slag i ansiktet med tanke på den horribla regeländringen mitt under mercaton förra sommaren.

———————————————————————————————————————————————

Gårdagens transfers:

FEDERICO MARCHETTI Målvakt (Cagliari-Lazio) HEL
Marchetti ersätter Muslera och för mig är det verkligen inget nedköp. Det kan lätt glömmas att när Marchetti slog igenom i Cagliari var han fantastiskt bra. I Lazio kan han återuppta den formen.

Annons
Transferbetyg: 7

RICARDO ALVAREZ Mittfältare (Velez Sarsfield-Inter) HEL
Den argentinske Kaká tar nu sina kvalitéer till Milano och Inter. Det rör sig om en osedvanligt skicklig spelare med fin teknik och stort rörelsemönster. Alvarez kan utvecklas till en storstjärna men det finns vissa farhågor kring om han verkligen klarar av att ta steget till en storklubb då han inte levererat under speciellt långt tid. Hursomhelst blir det mäkta spännande att följa argentinaren i Serie A nästa säsong.
Transferbetyg: 8

MASSIMO PACI Försvarare (Parma-Novara) HEL
Tuff och markeringssäker men inte alltid så smidig mittback. Kommer ge nykomlingarna behövlig rutin
Transferbetyg: 6

ANDREA MANTOVANI Försvarare (Chievo-Palermo) HEL
Tränare Stefano Pioli har säkert insisterat på denna övergång då han hade honom förra säsongen i Chievo. Mantovani är en stabil och duktig försvarare utan några större spetskompetenser. En stor fördel är att han kan både spela ytterback och mittback.

Annons
Transferbetyg: 7
Publicerad 2011-07-07 10:29

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto