Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Där Etna börjar tar Montella slut

Lorenzo Medici

Jag har den största respekt för Pietro Lo Monacos och president Antonino Pulvirentes enorma arbete med Catania. I höst gör man sin sjätte säsong i rad i den högsta serien vilket är tangerat klubbrekord. De senaste åren har man byggt upp fina lag med argentinsk identitet och spelare som t ex Juan Vargas, Giuseppe Mascara och Jorge Martinez har växt fram som små stjärnor under den sicilianska solen. Nu sadlar man om inför nästa säsong med en ny tränare. Men har man verkligen valt rätt tränare?

Vincenzo Montella tog över Roma med 13 omgångar kvar och fick med sig ganska goda resultat. Montella gömde sig dock bakom flyt med domsluten och Tottis bravader med ett rätt intetsägande spel. Nu får han chansen att bygga ett lag från start och det är nu vi får se vad hans tränarkunskaper verkligen går för. Eller kommer vi verkligen få det? Jag misstänker att han inte kommer bli speciellt långlivad.

Pietro Lo Monaco uttalade sig ungefär så här när de anställt Montella som ny tränare istället för Dario Marcolin som också var aktuell för jobbet. ” Marcolin har ingen erfarenhet som tränare i Serie A”. Okej. Märklig retorik. Montella har tretton matchers erfarenhet av Serie A gentemot Marcolin som har varit assisterande tränare åt Roberto Mancini i Inter och åt Sinisa Mihajlovic i Catania och Fiorentina. Vem har egentligen mest erfarenhet av Serie A?

Annons

Lo Monaco tillade också ” Marcolin är en mycket intressant tränare som vi kommer ha fortsatt koll på”. Låter ungefär som att ” När Montella fått sparken så kanske vi kommer ge Marcolin chansen”. Än så länge är det tidigt att säga hur Catanias trupp kommer att se ut och hur stark den är men min känsla är att Vincenzo Montellas tränarpromenad tar sin sista sväng någonstans vid Etnas början.

———————————————————————————————————————————————-

För mig är Partizan Belgrads Radosav Petrovic kanske den mest prisvärda och spännande spelaren på mercaton under 10 miljoner euro. Han skulle vara en dröm i Roma eller Fiorentina. “De lila” är intresserade av två brassar som jag gärna skulle se i Serie A, Corinthians mittfältare Paulinho och Santos mittfältare Arouca.

Annons

Just Fioretinas mercato kanske kommer långsamt men starkt. Jag har förhoppningar om det i alla fall. Jag räknar fortfarande med Antonio Cassano i augusti. Fiorentina har ett stort behov av mittfältare och denna offensiva uppställning skulle jag älska: Aquilani-Petrovic-Paulinho/ Arouca- Cassano, Jovetic, Gilardino. Där snackar vi topp fyra….om de hittar en riktigt bra mittback också förstås.

———————————————————————————————————————————————–

Berlusconi har en garderob på 2000 kvadratmeter full med skelett. Tiden hinner alltid ikapp. Det är klart att något av skeletten kommer ramla ut och med all rätt att träffa honom i huvudet till slut. Domen på 5 miljarder kronor i skadestånd är ett hårt slag mot Fininvest och Berlusconifamiljen. Mer intressant för mig är att det kan få konskvenser för Milan. Är en försäljning på väg? Jag kommer självklart skriva mer om detta men jag inväntar Milans presskonferens som är tänkt till på tisdag där även Silvio Berlusconi själv ska medverka.

Annons
Publicerad 2011-07-11 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto