Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Silvio släpper inte Milan

I och med mutdomen (Mondadori-affären) på 5 miljarder kronor i skadestånd för Fininvest och Berlusconifamiljen så var gårdagens säsongstart för Milan extra intressant med tanke på att Silvio Berlusconi skulle komma själv och tala om Milans framtid. Eftersom en italiensk soldat omkom i Afghanistan kunde han inte närvara. Högra handen Adriano Galliani fick sköta snacket istället.

Galliani lät meddela att Berlusconi inte bara kommer fortsätta utan fortsätta med sitt sedvanliga stora engagemang i klubben. Angående mercaton var Galliani lite mer lågmäld när han sa att vi inte bara kan tänka på mercaton utan borde tänka på det lag vi redan har. Laget är komplett men vi kommer självklart vara redo om rätt tillfälle finns.

ANNONS

Berlusconi kommer inte släppa Milan i första taget och om han har tankar på det skulle han aldrig avslöja dem i detta läge. Milan är regerande mästare, supportrarna är nöjda och laget ska sätta igång sin säsong. Hur dålig tajming vore det då inte att börja tala om en eventuell försäljning eller köpstopp på mercaton? Så korkad är han inte.

Dessutom är Milan hans ögonsten och även en livslina för hans politiska karriär. Berlusconis framgångar med Milan har väldigt mycket med hans politiska framgångar att göra och skulle han mista sin kära klubb skulle det få negativa effekter för hans politiska person. Därför kommer han inte släppa Milan i första taget.

Självklart kommer Silvio att överklaga domen vilket innebär att han som vanligt kan köpa lite tid för att försöka skriva om lagarna till sin fördel.  Men tiden är knapp. Det är inte säkert att han lyckas krypa ut ur något av sina hemsnickrade utgångar denna gång. Men det behöver inte spela någon roll. Berlsuconi har ca 45 miljarder kvar att plocka av om han vill.

ANNONS

Väntan och ovissheten angående en överklagan till högsta domsluten och dess beslut har gjort att Milans mercato tonats ner aningen men att han skulle släppa ifrån sin älsklingsamulett inom den närmsta framtiden det tror jag verkligen inte.

—————————————————————————————————————————————

Jag kan verkligen ha fel men jag tror fortfarande att: Wesley Sneijder kan komma att säljas till Manchester United…………att Antonio Cassano till slut säljs till Fiorentina och att Riccardo Montolivo går åt andra hållet i samma affär………..att Roma kommer göra ett stort försök att värva Javier Pastore……att Sergio Aguero hamnar i Manchester City och att Carlos Tevez hamnar i Real Madrid…….att Enrico Preziosi hinner med minst tio värvningar till innan mercaton stänger.

ANNONS

—————————————————————————————————————————————

Gårdagens transfers:
DJIBRIL CISSÉ  Anfallare (Panathinaikos-Lazio) HEL
Spännande värvning då Cissé besitter enorm potential. Frågan är om han lyckas få ut den. Tiden i Panathinaikos har fått igång fransmannen och Cissé verkar entusiastisk. Kan bli en drömvärvning à la Boksic.
Transferbetyg: 7,5

MARIO SANTANA Mittfältare (Fiorentina-Napoli) FRI
Värvades på fri transfer och ger Napoli ett enormt lyft när det gäller back-up till sin fina frontlinje. Klarar även av att ta en ytterroll. En värvning som Napoli kommer få stor nytta av.
Transferbetyg: 7

MIGUEL BRITOS Försvarare (Bologna-Napoli) HEL
Även om han då och då stod för en del klumpigheter i Bologna ser jag en stor försvarare i Britos som jag tror kommer lyckas bra i Napoli. Det något för dyra priset (ca 9 miljoner euro) drar ner betyget något.

ANNONS
Transferbetyg: 6,5

LUIGI VITALE Försvarare (Napoli-Bologna) LÅN
En för mig rätt meningslös spelare som ingick i Britos-affären. Kommer säkert få mer speltid i Bologna men har svårt att se att han skulle kunna lyfta sitt spel speciellt mycket.
Transferbetyg: 5

Publicerad 2011-07-13 kl 10:16

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto