Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Carlos the cool

Lorenzo Medici

Jag säger ja till den oförutsägbara fotbollen. Jag säger helst nej till den förutsägbara fotbollen. Jag säger ja till Carlos Kameni och jag säger nej till Martin Stekelenburg.

Båda är bra målvakter, inget snack om det, men de är varandras motpoler när det gäller målvaktstil. Den ene är barn av den tysk-holländska skolan, Bodo Illgner och Hans Van Breukelen. Den andre är barn av Thomas N´Kono.

Vilken stil som är mest värdefull för det egna laget låter jag vara osagt men vilken stil som är coolast är inget svårt val. Varför har Gianluigi Buffon döpt sin son till Thomas? För att N´Kono var både en fantastisk och spektakulär målvakt. Det finns en anledning att han inte döpt sin son till Harald eller Oliver.

Med Kameni får man en profil som besitter krafter att göra det omöjliga och jag tror inte man tappar så mycket i antal misstag gentemot Stekelenburg. Med holländaren får man en bra målvakt. Inget mer. Kan du dessutom spara ett par miljoner euro är det ju också en fördel.

Annons

Carlos Kameni dök aldrig upp till Espanyols medicinska undersökning inför försäsongen vilket gör att jag hoppas att Roma har fattat grejen.

Jag hoppas de säger ja till den oförutsägbara fotbollen

****************

Ett bord. Två män som spelar kort. Den ene säger att hans “hand” kan vara värd 40 miljoner euro. Den andra påstår att han inte har någon “hand” alls. Men är det verkligen sant? Bluffar han? Sneijder-såpan fortsätter.

****************

Ricardo Alvarez har imponerat på tränare Gasperini hittills och visat att han kan klara av att spela på olika positioner. Det är inte bara jag och Gasp som gillar Ricardo Alvarez. Även Luciano Moggi är mer än förtjust i argentinaren och är säker på att Inter beslagtagit en stor spelare. Moggi brukar ha rätt bra koll på spelare.

****************

Annons

Medan Juventus håller på att få Giuseppe Rossi-affären i hamn så ska Juve träffa Arturo Vidals agent Fernando Felicevich i nästa vecka. Spännande tider.

Juve spelade sin första träningsmatch igår och besegrade Val di Susa med 12-1 och Alessandro Matri blev tremålsskytt. Att notera var att Fabio Quagliarella äntligen var tillbaka från sin skada och gjorde ett mål.

****************

Kommer ni ihåg Matteo Ferrari? Mittbacks-eleganten som gjorde en kanonsäsong i Genoa innan han flyttade till Besiktas. Nu har han hamnat i onåd med klubben och ryktas träna på egen hand i Milano. Ringer Gasperini snart?

****************

Palermo och president Maurizio Zamparini presenterade bilder på den nya arena man tänkt bygga. Tanken är att kunna sätta igång med bygget efter jul. Jag gillar verkligen La Favorita men bilderna på den nya arenan är verkligen snygga. Stort tack till Hampus Nielsen för informationen!

Annons
https://www.ilpalermocalcio.it/it/media/photogallery.php?id=5863

Även Cagliari är på gång med en ny modern vacker arena med plats för 23000 åskådare. https://sardegna.blogosfere.it/2010/09/cagliari-calcio-tutto-sul-nuovo-stadio-di-santa-cristina-ad-elmas-foto-polemiche-e-aggiornamenti.html

Förhoppningsvis tar sig dessa projekt igenom den italienska byråkratin. Tålamodets olidliga svårhet.

*****************

Gårdagens transfers:

PABLO GRANOCHE Anfallare (Chievo-Novara) LÅN
I mina ögon en rätt medioker anfallare som möjligen kan må bra av en flytt men i stort är detta inget större lyft för Novara.
Transferbetyg: 5,5

MORIS CARROZZIERI Försvarare (Palermo-Lecce) HEL
Den gigantiske försvararen tar nu sin tuffhet till La Puglia. Räkna med att Lecce får en spelare som kommer dra på sig massor av frisparkar, vinna mycket i luftrummet, vara sen in i många dueller och klanta sig ett par gånger. Jag har svårt att se att Carozzierri plötsligt skulle hitta sin gamla Atalanta-form. En värvning som det osar Serie B om.

Annons
Transferbetyg: 5

SIMONE PESCE  Mittfältare (Catania-Novara) HEL
Ytter med viss snabbhet men har inte världens bästa bollkontroll och kommer sällan till vassa situationer.
Transferbetyg: 5

*********************

 

Publicerad 2011-07-16 10:45

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto