Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Preziosi och de hundra övergångarna

Under de tre senaste säsongerna har president Enrico Preziosi och Genoa genomfört över 100 övergångar. Då har jag inte ens räknat med alla lån hit och dit. Och trenden fortsätter. Under denna mercato så har Genoa hittills köpt in elva spelare och sålt sju stycken. Preziosi lär inte vara klar heller.

Jag tror att det hela började någonstans med de lyckade värvningarna av Diego Milito och Thiago Motta. Efter deras succésäsonger i Genoa såldes de till Inter och Preziosi gick ordentligt med plus på kontot. Inte bara i rena pengar utan även i spelare. För i avbetalningen av Milito och Motta ingick nämligen bland annat Leonardo Bonucci som Genoa sedermera sålde dyrt vidare till Juventus innan han ens spelat i Genoa.

ANNONS

Någonstans där måste Preziosi fått hybris. Likt en spelmissbrukare har han sedan dess velat hitta liknande fynd till varje pris och samtidigt har han sålt spelare när perfekta bud kommer (se Criscito och Bocchetti). Han använder spelare ungefär som aktier som han köper och säljer hit och dit.

Mitt i allt detta är han skicklig på att hålla sig på god fot med Moratti och Berlusconi. Preziosi gör mer än gärna affärer med Milano-presidenterna och ibland känns det som att han lyder som en snäll hund vid minsta lilla vink från dessa herrar .
Frågan är vart detta kommer ta vägen? Kommer det verkligen att hålla? Måste det inte finnas lite mer kontinuitet?

Blåser man inte ut sin själ när man fostrar en så grym talang som Stephan El Shaarawy för att sedan sälja av honom innan han ens knappt spelat för klubben bara för några miljoner euro mer? Vad är det för vits med att köpa in försvarare som Andrea Granqvist och Kevin Vinetot istället för att ge Diego Polenta chansen? Är det verkligen vettigt att byta ut halva laget inför varje säsong och börja om?

ANNONS

Jag gillar Preziosis drivenhet och engagemang och våghalsighet på transfermarknaden men nu har han spårat ur. Jag saknar alla Preziosis goda egenskaper kopplat till med ett genomtänkt projekt som det ändå fanns i början under Gasperini-tiden. Nu slösar han bara bort tiden på att hitta nästa fynd. Jag hoppas Preziosi hittar tillbaka in på spåret. Annars kommer Genoa-tåget krascha hårt till slut.

Gårdagens transfers:

VLADA AVRAMOV Målvakt (Fiorentina-Cagliari) FRI
En hyfsad målvakt som även om han är tänkt som back-up kan konkurrera om start-tröjan med Agazzi.
Transferbetyg: 6

SIMONE GOZZI Försvarare (Modena-Cagliari) DEL
Ytterback som spelat kontinuerligt i Modena. Blir nog reserv i Cagliari.
Transferbetyg: 5,5

RODNEY STRASSER Mittfältare (Milan-Lecce) LÅN
Kommer nu äntligen få visa vad han går för då han troligen går in som startman på Lecces mittfält. Borde bli en förstärkning för Puglia-laget.
Transferbetyg: 6,5

JOSE ANGEL Försvarare (Sporting Gijon-Roma) HEL
Jose Angel är en gänglig vänsterback men har bra teknik, är snabb och duktig i offensiven. Kommer nog behöva lite tid att acklimatisera sig till den italienska fotbollen. Har definitivt potentialen att bryta trenden av spanska spelares misslyckanden i Serie A.

ANNONS
Transferbetyg: 6,5

SANTIAGO GARCIA Försvarare (Palermo-Novara) LÅN
Imponerade inte de få gånger han spelade i Palermo. Får nu chansen att spela mer reguljärt.
Transferbetyg: 5,5

LUIGI GIORGI Mittfältare (Ascoli-Novara) HEL
Var duktig i Serie B ifjol och nu får 24-åringen chansen i den högsta serien. Kan överraska.
Transferbetyg: 6

ROBERT ACQUAFRESCA Anfallare (Genoa-Bologna) LÅN
Bologna lånar Acquafresca men har köprätt efter säsongen. Jag är inget större fan av Bobby Acquafresca och jag hade hellre sett att de värvade Floro Flores men han kan nog göra hyggligt ifrån sig bredvid Marco Di Vaio.
Transferbetyg: 6

KEKO Mittfältare (Atletico Madrid-Catania) HEL
Talangfylld högerytter (född 1991) som aldrig fick chansen i Atletico. Keko är lite av en Diego Capel-typ och att Catania lyckades snappa upp honom är vasst gjort.
Transferbetyg: 6,5

Publicerad 2011-07-20 kl 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto