Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marottas superstöt

Lorenzo Medici

Juventus sportdirektör Giuseppe Marotta har varit en upptagen man. Han har ägnat mycket tid och slit åt att försöka värva Sergio Aguero och nu Giuseppe Rossi. Lägg till alla gamla sorgliga tidigare värvningar (som han till viss del är medskyldig till) som han nu måste omvandla till goda försäljningar så förstår man att han har en full agenda. Men mellan alla dessa operationer har han nu lyckats med en riktig supervärvning.

Att värva Arturo Vidal för ca 10 miljoner euro är en lysande värvning ur både ekonomisk och sportslig synvikel. Vidals pris kunde ha varit ännu högre, inte minst om affären hade dragit ut på tiden och flera klubbar hade kunnat hinna in i dragkampen om chilenaren. Juventus startade på efterkälken i Vidal-affären men lyckades ändå hinna först fram, dessutom var Marotta och kompani tillräckligt snabba för att hinna undan en inblandning av t ex Chelsea.

Vidal är en spelare som är perfekt för de flesta lag. Han är en som en schweizisk armékniv, han kan spela på alla mittfältspositioner, ytterback, trequartista och till och med mittback. Hans blandning av styrka, teknik och inställning är få förunnat och kommer bli väldigt värdefullt för Juventus. Dessutom borde hans “grinta” gillas starkt av tränare Antonio Conte vilket innebär att Conte kommer lita mycket till sin nye adept. Vidal kan komma att bli en av sommarens absolut bästa värvningar.

Annons

Hur bra en sportdirektör är syns framför allt på hur han lyckas i sina försäljningar. Enligt den devisen så är det fortfarande för tidigt att bedöma Marotta, men innan han lämnat in sitt examensprov så har han i alla fall hunnit med en superstöt på transfermarknaden.

*********

Alexis Sanchez är nu äntligen klar för Barcelona. Känns det inte fel att Barcelona som varit så överlägsna ska kunna få förstärka anfallet med en sådan dribblingsdemon och fotbollsdröm som Sanchez? Som om Barcelona inte vore bra nog? Vem ska kunna stoppa ett lag med Messi, Sanchez och Villa längst fram?

Priset lär ligga runt 26 miljoner euro plus 11 miljoner i bonus. Om vi förutsätter att bonusen går igenom (baserat på prestation antar jag) så hamnar övergången på en siffra på 37 miljoner euro. Det är visserligen mycket pengar i sig men är det ändå inte lite för lite jämfört med andra spelare?

Annons

Om vi tar Sanchez övergång som riktmärke borde man kanske omvärdera vissa andra spelare. Är verkligen Sergio Aguero värd 45 miljoner i så fall? Giuseppe Rossi kan väl inte kosta en euro över 25 miljoner i jämförelse? Hur löjlig blir inte Fabio Coentrao övergång på ca 30 miljoner euro?

Palermos president Zamparini kan nog glömma sina 45 miljoner euro för Javier Pastore och Gansos köpklausul på 50 miljoner euro blir ett skämt i förhållande till Sanchez. Hur sinnesjuk kommer Andy Carrolls prislapp på ca 40 miljoner vara om några år? Är Torres ca 20 miljoner euro bättre än Sanchez? Barcelona har gjort en bra affär.

*********

Gabriel Heinze är i Rom och kommer signera ett ettårskontrakt med chans till ett förlängt kontrakt om Roma kvalificerar sig till Champions League……..Genoas Sokratis Papastathopoulos har lånats ut till Werder Bremen med köpoption för den tyska klubben……..Sergio Floccari har många klubbar på sig, bland annat Parma och Genoa men nu verkar Fiorentina ligga närmast en övergång med anfallaren…….just Fiorentina verkar också ha gjort klart med Palermos mittfältare Gianni Munari som spelade i Lecce förra säsongen.

Annons

*********

Gårdagens transfer:

ANTONIO CANDREVA Mittfältare (Udinese-Cesena) LÅN
Cesena värvar Candreva på lån men med köprätt på halva delägarskapet. Candreva är i sina bästa stunder en av Italiens läckraste och bästa offensiva mittfältare. I mina ögon är detta inget mindre än underbar stöld av Cesena eftersom jag misstänker att tränare Giampaolo kommer få ut den bättre Candreva. Förtjusande värvning.
Transferbetyg: 8

Publicerad 2011-07-22 10:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto