Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Balotellis avgrund

Mario Balotelli vill snurr-finta in bollen bakom La Galaxys målvakt. Han missar förstås. Förmodligen tror han att han är offside men misstaget har redan begåtts. Hans medspelare slår uppgivet med händerna och hans tränare byter ut honom med en utskällning som efterföljd.

[youtubeplay id=”u9VwVeCgcRs” size=”large”]

Detta är Balotelli-världen. Välkommen till själarnas avgrund. Det skulle ju bli så bra i England. Han skulle ju återse den tränare som släppte fram honom i Inter, han skulle ju slippa all negativ uppmärksamhet i Italien.

ANNONS

Ett år senare är allt ungefär som vanligt. Man hör mer om stök och problematik än hans insatser på plan. Det är för att problematiken som bor inne i Balotelli inte har försvunnit i och med en flytt till England.

Eftersom jag har ett par månaders unik inblick i Balotellis liv så vet jag att det är en rätt blygg och snäll kille på sidan av planen. Det är också en kille som fått allt han velat utom det som han borde fått. Mer kärlek.

Balotelli lämnades bort på sjukhuset av sina biologiska föräldrar och adopterades när han var två år. Där har du källan till all aggression och nonchalans. Det hål som skapdes där har han aldrig kunnat täppa igen.

Med risk för att låta som en amatörpsykolog så tror jag att Balotellis skyddsmekansim blir nonchalans, dålig attityd, och en det är jag-mot-hela-världen inställning. Han har inte förlåtit sina biologiska föräldrar, inte rett ut saker och hans relation till dem är av det kyligare slaget. Bitterhet.

Balotelli skulle behöva en tränare som gav honom beröm, självförtroende, en tränare som han vill ge allt för, kanske en Arsene Wenger. Jose Mourinho lyckades inte bli en fadersgestalt för honom med sina piskor.

ANNONS

Roberto Mancini är varken onda styvfar med piskan eller goda styvfar med kärlek. Mancini blir mest ett blekt ingenting,  jag har svårt att se att det skulle funka.

Innan Balotelli kan börja spela som den cannon-ball-explosion som han skulle kunna måste ha få ordning på själen. Han måste göra upp med sitt förflutna. Han behöver nog möta sina bilogiska föräldrar och öppna upp alla knutar som finns. Acceptera det som har hänt och omfamna alla vassa skärvor.

I december 2009 kunde han ha tagit en genväg dock. Jag vet att det fanns ett konkret bud från Arsenal som Balotelli funderade starkt på att tacka ja till. Hade han gjort det hade hans fotbollsliv sett lite annorlunda ut. Kanske hade Wenger lättare fått honom att finna det han söker.

Balotelli måste hitta locket till sin avgrund innan han kan bli en bli mästare på planen.

**************

Juventus är intresserade av Fiorentinas Juan Vargas. Vad Fiorentina tycker om det? Ge oss Fabio Quagliarella. Ett fräckt och snyggt motdrag.

**************

Palermo är ute efter Catanias Matias Silvestre och försöker få till en deal för 4-5 miljoner euro plus hela ägarskapet av Davide Lanzafame. Palermos andra-alternativ är Chievos mittback Marco Andreolli. Palermo som för övrigt igår sålde Dorin Goian till Glasgow Rangers och Pajtim Kasami till Fulham.

ANNONS

Idag ska president Zamparini träffa Javier Pastores agent, Marcelo Simonian. Klar för Chelsea denna vecka?

**************

Jag unnar verkligen Diego Forlan den där Copa America-bucklan. En stor spelare.

Publicerad 2011-07-26 kl 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto