POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Spelskandalens pinande vindar

De flesta lag kan nu andas ut. Spelskandalens sommar ser trots allt inte ut att bli så het och lidande som man först kunde tro. Av klubbar så är det endast Atalanta och Chievo i Serie A som riskerar något i bestraffningsväg.

Atalanta riskerar poängavdrag upp till sju poäng medan Chievo troligen bara riskerar böter. I serie B är det Ascoli som riskerar poängavdrag (och eventuellt nedflyttning) medan Sassuolo riskerar böter . Värre ser det ut för Alessandria och Ravenna som riskerar nedflyttning och även uteslutning i Ravennas fall.

Av inblandade spelare är det bara Atalantas Cristiano Doni och Thomas Manfredini från högsta serien som riskerar avstängning. Upp till max tre år kan det bli. Inom två veckor borde vi veta utgången av alla straff.

Spelskandalen är egentligen en fullständigt logisk utveckling av dagens enorma summor som rullar runt i spelbolagens centrifuger. Jag tror att sånt förekommer i de flesta ligors mindre serier. Givetvis blir intresset att påverka resultaten för olika syndikat eller enskilda individer enormt frestande. Framför allt i de lägre serierna.

En annan sida av problemet är att många lag har stora svårigheter ekonomiskt i de lägre serierna, om du t ex spelar i den italienska tredje divisionen och inte får ut din lön kan frestelsen vara stor att tjäna en hacka på en match som inte betyder något.

Om du äger en klubb i de lägre serierna och har det så risigt ekonomiskt att du inte kan betala ut spelarnas månadslöner, är det då inte mänskligt att bli frestad att rigga en match som kan rädda din klubb ytterligare en månad?

Det viktiga är att man tar tag i problemet och det är det man nu gjort i Italien. Spelskandalens pinande vindar verkar ha pustat förbi för denna gång. Men inte för sista gången väl?

Ska vi slå vad?

*************

Ny look men samma klass. Zlatan var bäste utespelare i Milan mot Bayern Munchen.
https://www.youtube.com/watch?v=VkLtyK07XIw

Är Juventus verkligen helt säkra på att de ska släppa Cristian Pasquato? Som jag sagt tidigare, han kommer få sitt genombrott i år.
https://www.youtube.com/watch?v=8d3MghAPR14

Romas yngling Gianluca Caprari imponerar på mig. Jag tror att Luis Enrique kommer ge honom chansen redan denna säsong.
https://www.youtube.com/watch?v=8ysvxqlLyqQ

************

Gårdagens transfer:

ANDREA MASIELLO Försvarare (Bari-Atalanta) DEL
Jag gillar den här övergången. Masiello kommer ge Atalanta hjärta och styrka till försvaret. Ett stort plus är att Masiello kan spela både ytterback och mittback.
Transferbetyg: 7

NEUTON Försvarare (Gremio-Udinese) HEL
Brytsäker, rätt snabb och tuff brasilansk brasiliansk talangfull mittback. Udinese kan ha gjort ett en enorm investering för framtiden i och med denna värvning. Neuton kan bli Brasiliens svar på Walter Samuel.
Transferbetyg: 7,5

Publicerad 2011-07-27 kl 11:25
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå