Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vem är mister X?

Lorenzo Medici

Vem är Milans mister X ? Vem är Milans hemliga värvning? Finns han på riktigt? Eller är det mest en PR-grej à la Galliani och Berlusconi. Svaret skulle kunna vara ja på båda frågorna.

Även om mister X kanske inte är en bestämd person från början (eller så är han det) så vill och kommer Milan värva en toppspelare innan mercaton är slut. Många spelare har passerat som tänkbara mister X.

Riccardo Montolivo kan vi utesluta. Den elegante landslagsmittfältaren är definitivt på gång till Milan men det är en operation för sig. Han räknas inte som en absolut toppspelare.

Ganso kan vi också utesluta. Galliani och Berlusconi skulle aldrig låta supportrarna får höra om en mister X hela sommaren för att sedan bli besvikna över att det var en spelare de har hört ska komma till Milan ända sedan januari. Om Ganso till slut kommer till Milan eller inte är en annan fråga. Han är inte mister x.

Annons

Så vem är han då? Marek Hamsik? Lämnar inte Napoli i detta läge. Javier Pastore? Är på gång till Chelsea eller PSG. Fabregas? Verkar gå till Barcelona. Schweinsteiger? Ska mycket till att han lämnar Bayern Munchen.

Min teori är att Galliani och kompani älskar att dessa namn florerar runt på allas läppar och att ingen vet vem mister X är. I hemlighet jobbas det på en annan övergång. Det riggas och pyntas i Milan-lägret.

Galliani och Berlusconi vet precis hur man på bästa sätt ska triumfera över supportrarna. Hur man ska framstå som hjältar och göra det omöjliga. Precis som när man värvade Zlatan förra sommaren.

Man kommer alltså helst vänta så länge som möjligt. Att värva en toppspelare i början av juni och sedan få supportrarna besvikna för att de inte fick mer i augusti är inte deras grej. Det vet hur saker och ting funkar, de har varit med förr. Triumferna gör man på mållinjen.

Annons

Jag misstänker att de håller på med operation hjältens återkomst. Den förlorade sonen ska hem. Någon gång i augusti kommer han anlända till Milano på en tron bland fyrverkeri, konfetti och supportrarnas jubel. Jag kan inte annars förstå vem som skulle kunna vara en tänkbar mister X.

Det måste bara vara han.

***********

Gårdagens transfer:

EMANUELE PESOLI Försvarare (Varese-Siena) HEL
Stark försvarare som gjorde det mycket bra i Serie B förra säsongen. Kan nog ta en plats i startelvan
Transferbetyg: 6

Publicerad 2011-07-28 09:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto