Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Top Player Bianconero

Ståtlig som en alpstenbock rör sig den montenegrinske anfallaren mot sin försvarare, en liten kroppsfint och vips så går motståndaren åt fel håll. Han skrider sedan fram mot mål och vinklar ett känsligt skott förbi målvakten.

Mirko Vucinic är kapabel till det mesta men har aldrig riktigt hittat jämnheten i sin karriär. Kanske kan en flytt från Rom till Turin få honom att hitta den.

Äntligen har Juventus anfallsvärvning fallit på plats. En pusselbit som krävde sin tid. Först var det Sergio Aguero som var den tänkta biten, sedan Giuseppe Rossi men till slut blev det Vucinic.

Juventus ville ha en “top player” innan sommaren och nu börjar redan olyckskorparna kraxa elakt. Att gå från ryktade namn som Neymar, Tevez till mer konkreta objekt som Aguero och Rossi och få det att sluta i Vucinic är väl att frångå vad man utlovat, eller?

Kanske blev Atletico Madrids och Villarreals höga prislappar en gömd välsignelse för Juventus. Låt oss stanna upp lite, låt oss tänka efter. Är verkligen Vucinic en sämre spelare än de andra två?

Aguero och Rossi har definitivt visat att de kan göra fler mål än Vucinic, det är helt klart. Men montenegrinen har en annan fördel som de andra inte har. Hans flexibiltet och bredd som spelare.

Vucinic kan spela prima punta (längst fram) men också seconda punta (typ Del Piero-roll). Dessutom kan han i Contes spelsystem (ett mycket offensivt 4-4-2) användas som en ytter. Han kan göra mål men också spela fram och är alltid duktig man mot man.

Dessa egenskaper gör att Vucinic kan bli mycket mer användbar än de andra nämnda anfallsalternativen. Dessutom var han 25 (!) miljoner billigare än Aguero och antagligen ca 12-15 miljoner euro billigare än Rossi.

Det är inte lite mindre pengar, det är väsentligt mycket mindre pengar och inkluderar man det så inser man att Juventus kanske gjorde en väldigt bra affär. Jag skulle till och med säga att övergången kan komma att kallas för genialisk när säsongen 2011/12 ska summeras.

***************

Apropå Juventus så vill de ju även komplettera mosaiken med en skicklig ytter. Vad vore bättre än Fiorentinas Juan Vargas? Den spelare som i så fall skulle kunna gå i motsatt riktning är Fabio Quaglierella.

Den napoletanske anfallaren är den som är mest lik Vucinic och den som nu riskerar att hamna på bänken. Andra alternativ att kunna ingå i en affär med Fiorentina är Leonardo Bonucci och Jorge Martinez.

Apropå Fiorentina, vad händer egentligen i Florens? Alberto Aquilani var i stort sett klar men verkar ha runnit ur Corvinos händer. Ingen Antonio Cassano, ingen Arouca. Reningsbad angående lönerna.

Sebastien Frey är historia, Montolivo-affären drar ut på tiden, Alberto Gilardino kanske också lämnar och supportrarna är allmänt missnöjda. Någonting måste börja hända, allt ovetande och stiltje äter sig in närmare på säsongen vilket självklart inte är bra.

Apropå Aquliani, nu är Milan intresserade av landslagsmittfältaren. Eller är de det? Han kan i vilket fall inte vara den mister x som Galliani och kompani tänkte på innan sommaren.

Frågan är om mister x hela tiden byts? Har det alltid varit Mario Balotelli som är x? Ska man ta Gallianis sänkta gard angående en stor värvning på allvar? Sanning eller mörkning? Milan-gåtorna fortsätter.

**************

Gårdagens transfers:

MIRKO VUCINIC Anfallare (Roma-Juventus) HEL

Vucinic är en anfallare med brett register vilket passar Juventus perfekt. Kan en Vucinic med fullt förtroende från sin tränare bli en stadig målskytt och den “top player” som Juve vill ha? Ja, jag tror det.

Transferbetyg: 8,5

ALESSANDRO DIAMANTI  Mittfältare (Brescia-Bologna) HEL

Var stundtals Brescias bästa spelare förra säsongen men kan väldigt mycket bättre än vad han visade då. Jag gillar Diamanti och tror att han kan sätta bra fart under tornet på Dall´Ara.

Transferbetyg: 7

RINALDO CRUZADO Mittfältare (Juan Aurich-Chievo) HEL

En allround mittfältare som visade framfötterna under årets Copa America. Typisk listig Chievo-värvning.
Transferbetyg: 6,5

 

 

 

Publicerad 2011-08-02 kl 11:22
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons