Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Thiago, Fabregas och ödets vingar

Cesc Fabregas vill nog väldigt gärna till Barcelona och de vill säkert ha honom. Men behöver de verkligen spanjoren? Egentligen inte.

Den brasilianska världsmästar-mittfältaren Mazinho anlände till Italien 1990 då han värvades av Lecce. Efter en kanonsäsong i Puglia-klubben värvades han sedan till Fiorentina där det gick sämre och han flyttade hem till Brasilien bara säsongen efter. Mazinho hann inte bara med spel i Italien han blev också far till en son.

Sonen föddes 1991 i San Pietro Vernotico men flyttade med pappan till Brasilien och sedermera även till Spanien. Sonen är idag Barcelonas nästa storstjärna, Thiago Alacantara do Nascimento. Tänk om Mazinho inte hade floppat i Fiorentina. Hade han blivit kvar då? Hade Thiago varit en italiensk landslagsman istället för spansk? Hypotetisk nostalgi.

ANNONS

Innan Thiago skrev på ett nytt kontrakt med Barcelona denna sommar drömde jag att han skulle bli Romas supervärvning. Att de skulle bygga upp ett nytt lag med denna Xavi-Ronaldinho-hybrid, att de skulle få ett försprång i sin nya satsning. Det blev inte så. Barcelona är inte korkade i huvudet. Nu har han en köp-klausul på jag vet inte hur mycket.

Men kan det vara så att Thiagos blomstring kanske stänger dörren för Fabregas? Barcleona vill nog få hem spanjoren och desto fler bra spelare desto bättre. Men de vill inte stänga av alltför mycket speltid för Thiago heller. De är inte beroende av Fabregas. Kan detta öppna upp för Milan? Kan Fabregas tänka sig att gå till Milan som ett starkt andrahands-alternativ. Jag är inte säker men chansen finns.

Kanske var det inte Thiago Alcantaras öde att spela i Italien men kanske var hans öde att stänga den katalanska dörren för Fabregas och i sin tur öppna upp den italienska. Kanske.

Jag tror fortfarande att vägen till Barcelona är den mest troliga för Cesc men ibland går saker och ting åt ett annat håll än vad som förväntades. Ödets vingar kan ibland vara förgängliga.

ANNONS

*************

Som vanligt har Udinese spelare i sin stab som står och väntar på sin tur. Kanske är det nu dags för Luis Muriel. Jag har tidigare varnat för den colombianske anfallaren och nu imponerar han i U-20 VM. Innan turneringen var han på väg till Lecce på lån men kanske visar han sig vara så bra att han stannar i Udinese.

Udinese som annars jagar en ersättare för Alexis Sanchez. Ryktena säger att de är ute efter argentinske talangen Patricio Rodriguez. Han vore ett riktigt kap och en sann efterträdare till Sanchez. Tänk om Serie A får två stycken Giovincos. Det vore väl underbart.

Duktige målvakten Samir Handanovic har förlängt med Udinese till 2016.

*************

Wesley Sneijder förnekar en flytt, Alex Ferguson förnekar en flytt och Massimo Moratti förnekar en flytt. Ändå sägs det att Inter ska ha accepterat ett bud från Manchester United. Kanske kommer allt klarna efter helgens supercup mellan Inter och Milan.

Phillipe Coutinho gjorde ett mål och var bäst på plan när Brasilien besegrade Österrike med 3-0. Kanske är det denna säsong äntligen dags för ett genombrott för brasilianaren.

ANNONS

*************

Tidigare skrev jag på bloggen att Cagliaris Victor Ibarbo var anfallare. Precis som ”thiagosilvamilantsm” så vaket skrev på kommentarerna är han en mittfältare. Rätt ska vara rätt och fortsätt gärna komma med sådana uppmärksamma inlägg.

Spelschemat för Serie B är nu klart och första omgången lyder så här: Ascoli-Torino, Bari-Varese, Brescia- Vicenza, Cittadella- Albinoleffe, Crotone- Livorno, Empoli – Juve Stabia, Grosseto – Gubbio, Reggina – Modena, Sampdoria – Padova, Sassuolo – Nocerina, Verona –Pescara.

*************

Gårdagens transfer:

JUAN CUADRADO Mittfältare (Udinese-Lecce) LÅN

Det bor mycket kvalité i Guardado och bör få mer speltid i Lecce än vad han fick i Udinese. Kan slå igenom lite grann med sin tekniska boogie-woogie spelstil.

Transferbetyg: 6,5

 

Publicerad 2011-08-03 kl 09:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto