Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den ockulta högerhanden

Lorenzo Medici

Han smyger runt och smider planer. Han är Gallianis ockulta högra hand och han planterar små milanesiska drömmar i sina klienters hjärnor.

Välkomna till Mino Raiola och hans värld. Ska han göra det igen? Iscensätta en plan där en spelare anländer till Milan i sista stund i hans stora regi?

Förra säsongen var det Zlatan Ibrahimovic som hamnade på kant med Pep Guardiola och slutade i en rödsvart tröja. Under sommaren flirtade Marek Hamsik med Milan. Vem är konsult till Hamsiks agent? Jajamensan Raiola.

Så ska vi få se samma film igen denna sommar? Är det Mario Balotellis tur att vandra på Raiolas krattade stigar?

Kanske är det en exakt plan som är på väg att gå i verk. Raiola talar om för sina spelare hur man bäst får till en övergång (och ja, Raiola tjänar bra med pengar på dem). Gnäll, gör dig ovän med tränaren, gör konstiga saker på planen och fäll goda kommentarer om din blivande klubbadress. Jag lovar, de kommer vilja göra sig av med dig.

Annons

Kanske var Milan huvudmålet redan innan flytten till Manchester City för Raiola och Balotelli. Att gå direkt till rossoneri från nerazzurri hade inte varit någon bra idé, speciellt inte i det klimat som Balotelli befann sig i då. En mellanstation i England lugnar ner allt lite och en eventuell flytt till Milan blir mycket enklare.

I ärlighetens namn är det nog svårt att få till en sådan övergång nu, Milan har inte något direkt behov anfallare och det är ont om tid kvar tills transfer-fönstret stänger. Men ofta känns det bara som en tidsfråga innan Balotelli hamnar i Milan.

Men vad talar för att Mario ska få ordning på sitt liv och sitt spel i Milan? Tja, det kanske inte är så relevant. Inte för Raiola i alla fall.

***************

Palermo åkte ur kvalet till Europa League igår mot Thun. De italienska lagens kräftgång ute i Europa verkar fortsätta….Phillipe Coutinho fortsätter att imponera i U-20 Vm. Två mål i natt mot Panama…..Andrea Raggi är nära ett treårskontrakt med Bologna.

Annons

Cesena kan komma att låna Catanias brasse Martinho….Romas unge ytterback Crescenzi är nära en utlåning till Lecce….Daniele Mannini är i stort sett klar för Siena….precis som Matias Silvestre är för Palermo medan Davide Lanzafame går i motsatt riktning till Catania.

Gårdagens transfer:

IVAN RADOVANOVIC Mittfältare (Atalanta-Novara) LÅN

Har ännu inte visat något av större värde. Känns ju inte direkt som att salvezzan är fixad i och med denna värvning.

Transferbetyg: 5,5

 

Publicerad 2011-08-05 09:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto