Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kick-off i fågelboet

Lorenzo Medici

Kick-off i fågelboet. Milan-Inter på Olympiastadion i Peking. Det är också ett derby som kan vara Sneijders och Cassanos sista innan de lämnar sina klubbar. Det är ett derby som är sålt av rent ekonomiska och marknadsföringsmässiga skäl.

Egentligen är det inget konstigt i sig i dagens moderna fotboll. Frågan är hur länge man klarar av att sälja av bitar av sin egen hud utan att det börjar göra ont? Kommer man lyckas glädjas åt det guld man sålt sin hud för eller kommer man tappa för mycket blod?

Jag är inte nödvändigtvis bara för eller emot. Jag är t ex väldigt ambivalent när det gäller Premier League. En fantastisk produkt med ekonomisk kraft men som har sålt delar av sin själ.

Trots det så är det underbart att sätta igång säsongen med lite betydelsefull fotboll istället för bara en massa mercato-pulserande nyheter.En supercup, ett derby framför entusiastiska kinesiska åskådare. Vrider man på det där dollargrinande myntet så känns det ändå rätt härligt.

ANNONS

Inters tränare Gian Piero Gasperini har innan matchen sagt att man “inte kan bedöma honom ännu”. Som att han redan gjort sig beredd för förlust, redo för de frågor han kommer få efter matchen om de har förlorat.

Hursomhelst kommer det bli väldigt intressant att se om man kan urskilja lite av Gasperinis fotboll i Inters spel. Det verkar dock som att han vacklar med spelsystemet, senaste rapporterna tyder på att han kommer ställa upp med Etoo som ensam anfallare. I sådana fall lär både Sneijder och Alvarez finnas med på mittfältet.

En som aldrig gör sig beredd för förlust är Zlatan Ibrahimovic. Jag misstänker att han kommer stå i centrum igen. Om jag skulle spelat på någon målskytt i matchen så är det han. Milan har ett litet psykologiskt övertag på Inter, de kommer mer “färdiga” och saknar färre viktiga spelare.  Men i fotboll vet man aldrig.

ANNONS

让游戏开始了!

**************

Udinese fick i stort sett sämsta tänkbara lottning i Champions league-kvalet nämligen Arsenal. Bättre gick de för Rom-lagen i Europa League-lottningen. Roma ställs mot Slovan Bratislava och Lazio möter makedonska Rabotnicki.

Gårdagens transfers:

HERNAN DELLAFIORE Försvarare (Parma-Novara) DEL
En snabb och följsam försvarare som fått lida lite på grund av sin tunna fysik. Är i grunden en hyfsad mittback och kan nog bli en man för startelvan i Novara.
Transferbetyg: 6

RAPHAEL MARTINHO Försvarare/Mittfältare (Catania-Cesena) LÅN
En ytter som har fina kvalitéer. Cesena har rätt att köpa halva delägarskapet efter säsongen. Något de säkert kommer göra eftersom jag tror att Martinho kommer göra bra ifrån sig.
Transferbetyg: 6,5

Publicerad 2011-08-06 11:50

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto