Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Besked och frågetecken från supercupen

Milan besegrade Inter med 2-1 och tog därmed sin sjätte italienska supercupstitel. Det blev en match där Inter överraskande var det lag som tog kontrollen, Milans mittfält hamnade för långt ner och Van Bommel, Seedorf och Gattuso blev stillastående.

Wesley Sneijder pyntade vackert in 0-1-målet på frispark och gick till halvtidsvila i ledning. I andra halvlek flyttade Milan upp spelet och blev rörligare. Zlatan nickade in 1-1 och Boateng slog returen på Patos skott. Milans spetskompetens vände på matchen och när det började blåsa motvind för Inter blev det tydligt att de saknade Lucio, Cambiasso och Maicon.

Milan fick styrkebesked i form av Zlatan Ibrahimovics och Alexandre Patos fina insatser och visade att de är fin form. Inters Walter Samuel gjorde en stabil insats och man kände att han var saknad förra säsongen.

Annars fanns det en del frågetecken. Om Milan tänker sig att ha ett possession-spel där man styr matcherna kommer det bli svårt att ha både Gattuso och Van Bommel samtidigt. De är både långsamma och har för svag teknik. Här behöver Milan förstärka med spelare som är kvickare och bättre vän med bollen.

Dessutom får man se upp med att överskatta spelare som överpresterade förra säsongen. Jag har svårt att se att Abate, Van Bommel, Gattuso och Seedorf (med honom vet man i och för sig aldrig) gör lika bra säsonger som ifjol.

Medan Milan ändå har en rätt stabil grund att stå på letar Inter efter sin nya identitet. Tränare Gian Piero Gasperini är mitt uppe i olika idéer. Dessutom vet han inte vilka spelare som han ska bygga kring. Igår spelade Inter med en uppställning som kan liknas vid 3-5-1-1 vilket tyder på att han fortfarande letar efter rätt spelsystem som passar de spelare han har till förfogande.

Tydligen litar han inte på att defensiven håller om han spelar med ett tremanna-anfall samtidigt som Sneijder kliver ner i en central mittfältsroll. Något som jag tror skulle funka. Däremot tror jag inte Ricardo Alvarez klarar av en sådan roll i ett fyrmanna-mittfält. Alvarez var duktig igår men har en bit kvar till att visa att han är en campione-typ.

På något sätt brottas Gasperini med de problem som jag anade. Gasperini vill helst spela med det spelsystem som han föredrar (3-4-3) men har spelare som mår bäst i en roll mellan mittfält och anfall (Sneijder och Alvarez). Ett tetris som inte riktigt faller väl ut.

Den kommande veckan måste Inter reda ut om Sneijder ska stanna eller säljas. Såpan kommer kliva in på klubbens nerver annars. Resten av mercaton bör avhandlas direkt efter det. Allt för att ge Gasperini vetskap om vilka kort han kan använda i sin kortlek. Inter har redan tappat dyrbar tid.

Milan behöver också reda ut en del på transfermarknaden men tills dess har man en ny titel att nu luta sitt självförtroende mot.

***********

Fiorentina är heta på transfermarknaden, Houssine Kharja och Palermos Armin Bacinovic kan vara på väg in. Två spelare som Genoa respektive Palermo inte vill ha. Fantastiskt, Fiorentina fortsätter att bygga upp ett fint lag för att kunna hänga kvar i Serie A.

Genoa vill gärna ha Alberto Gilardino men troligen ligger Marseille bättre till…Cagliari är fortfarande en tänkbar destination för Albin Ekdal…och hans landsman Linus Hallenius är nu klar för Padova (lån)…Cagliari jagar Thiago ”El Diablo” Ribeiro, en lite kvickare variant av Nené.

Catania är nära en övergång med Pablo Mouche som är lite av en argentinsk Bojan Krkic….Lazio kan tänka sig att baka in Libor Kozak i en affär med Cesena där Marco Parolo är Lazios måltavla….Den peruanske anfallaren Jose Paulo Guerrero har fångat både Genoa och Napolis intresse.

***********

Gårdagens transfers:

MATTEO RUBIN Försvarare (Torino-Parma) LÅN

Ytterbacken var nära Cesena men hamnade istället hos Parma. Rubin är duktig i offensiven men behöver förbättra sitt defensiva spel. Med rätt utveckling kan han bli riktigt bra.

Transferbetyg: 6

DANIELE MANNINI Mittfältare (Napoli-Siena)

Mannini har alltid haft svårt att sätta ihop en hel bra säsong. Han kan vara glimrande ena halvan av säsongen och usel andra halvan. Jag tror nog ändå att Mannini är ett bra köp för Siena då han både har fina ytter-kvalitéer och även bidrar med Serie A-rutin.

Transferbetyg: 6,5

ERIK LAMELA Anfallare (River Plate-Roma)

Lamela har fantastisk potential men jag skulle inte kalla honom för en garanterad världsstjärna som t ex Neymar. Frågan är hur redo Lamela står redan i sin första säsong, det troliga är att det kommer gå lite upp och ner. Med tiden är det ändå en otroligt spännande värvning för Roma.

Transferbetyg: 7,5

 

 

Publicerad 2011-08-07 kl 11:11
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons