Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Farbrorn och glasfjärilen

Det var en gång en farbror som hade en argentinsk glasfjäril i sitt napoletanska palats. En väldigt vacker men oberäknelig fjäril. Farbrorn ville ibland hålla om den varsamt och ibland ville han krossa den med sin näve.

Farbrorn hette Aurelio De Laurentiis och glasfjärilen hette Ezequiel Lavezzi.

Napolis president har denna sommar ofta uttalat sig i sarkastiska termer gentemot Lavezzis agent Jose Alberti. Som om han hämnas alla gånger Alberti gått ut och sagt att Lavezzi har anbud från den ena och andra klubben. Varje gång han hetsat om höjd lön.

Eftersom Lavezzi har en köpklausul (ca 31 miljoner euro) så har han inte kunnat göra honom lika oumbärlig som Cavani och Hamsik. Lägger en klubb rätt pengar kan det vara adjö med argentinaren. Det vet De Laurentiis. Men varför går han ut och påtalar det så ofta? Vill han bli av med honom? Är han trött Lavezzis små divalater?

Det som rört om i grytan ännu mer är att Lavezzi kommit tillbaka från en kort semester efter Copa America och begärt att få lite längre ledigt. Tränare Walter Mazzari gav sitt godkännande medan De Laurentiis blev förbannad. Lavezzi fick som han ville med en vecka på Sardinien med egen träning.

Problemet är att Di Laurentiis inte ville hitta honom på Costa Smeralda bland diskotek och gin och tonic. En ordentlig uppläxning mellan fyra ögon är att vänta. Presidenten kommer inte tillåta några felsteg denna viktiga säsong. Inga nya, inga fler.

Frågan är om Napoli har råd att sälja sin viktiga stjärna. Kan man undvara Lavezzis teknik, speed, oberäknelighet och förmåga att ge sina lagkamrater syre? Lavezzis fotbollsmässiga galenskap behövs i Napoli. Dessutom är det ont om tid att hitta en god ersättare.

De Laurentiis är väldigt mån om att ingen spelare är större än klubben men vet samtidigt hur bra Lavezzi är rent sportsligt för Napoli. Kanske räcker det med ett möte mellan de två huvudpersonerna för att klara upp saker och ting men känslan är i så fall att det inte kommer tillåtas några fler sidosteg från argentinaren.

Så frågan är: Vill farbrorn behålla sin glasfjäril och låta den fortsätta flyga i sitt palats? Eller har han tröttnat på sin kära ägodel och vill sälja den?

********

MATTEO CONTINI Försvarare (Real Zaragoza-Siena) Lån

Var en liten katastrof i Napoli men stundtals helt okej i Zaragoza. På något sätt känns ett mera lugnt Siena mer anpassat till den något klumpige försvararen än pressen i Napoli. Låter konstigt men jag tror han kan bli ett dugligt nyförvärv för Toscana-klubben.

Transferbetyg: 6

ALBERTO PALOSCHI Anfallare (Milan-Chievo) Lån

Ett typiskt slugt Sartori-nyförvärv. Det är sådana här övergångar som gör att Chievo klarar sig kvar varje säsong. Borde bilda ett vasst anfallspar med Pellissier.

Transferbetyg: 7

 

Publicerad 2011-08-09 kl 10:26
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons