Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Donadoni först ut att få sparken

Då var förste tränaren sparkad. Rekordsnabbt dessutom. Med drygt två veckor kvar till avspark i Serie A får alltså Roberto Donadoni sparken från Cagliari. Donadoni är president Massimo Cellinos 24:e sparkade tränare under 19 år.

Anledningen tros ligga i historien om David Suazo. Först verkade anfallaren från Honduras och hans agent tveka kring det kontrakt som las fram men när han och Cellino sedan kom överens gjorde presidenten en kovändning och bestämde sig för att inte kontraktera Suazo.
Enligt uppgifter ska Donadoni ha mottsatt sig detta och hade velat ha kvar Suazo.

Cellino som alltid säger sig agera utefter klubbens bästa bestämde sig tydligen för att det var läge att sparka Donadoni. Kanske tog han bara chansen att göra det han ändå ville göra eller så finns det andra anledningar bakom.

Tyvärr lär det bli bieffekter av detta. Att sparka en tränare så tätt inpå seriestarten är på många sätt att ta sig tillbaka till ruta ett. All taktisk nötning under sommaren är nu alltså förgäves. Massimo Ficcadenti lär bli tränaren att ta över, vilket säkert kan bli bra men faktum är att Cagliari har en självskapad uppförsbacke att börja vandra på.

********

Siena är nära att låna en av Boca Juniors mer intressanta talanger i Joel Acosta….senaste namnet i “dopo-Etoo” är Diego Forlan…Napoli tittar på argentinske yttern Leonel Vangioni som eventuell förstärkning….Romas unge spännande talang Marco D´Alessandro är utlånad till Verona.

Gårdagens transfer:

DAVID SUAZO Anfallare (Inter-Catania) HEL
När han slängdes ut från Sardinien var Catania snabbast på att knyta till sig den snabbe anfallaren. Om Suazo kan hitta tillbaka till gammal Cagliari-form är han ett kap. Något som dock är långt ifrån säkert eftersom han inte blir yngre och skadorna har varit frekventa.
Transferbetyg: 6,5

Publicerad 2011-08-13 kl 09:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons