Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bandieras-det utdöende släktet

Lorenzo Medici

Bandiera betyder flagga.  I fotbollssammanhang är alltså betydelsen; spelare som bär klubbens fana. De börjar bli gamla nu, de “bandieras” som finns kvar. De är ett utdöende släkte men kämpar på fastän vindarna blåser åt ett annat håll. Vilka är hjältarna i dagens fotboll?

1. Francesco Totti (Roma) 19 år i klubben och 474 matcher. Är nästan större än klubben själv. Har gjort över 200 mål i Roma och gått ner i lön för klubbens bästa. Har alltid stannat i klubben fastän han kunnat lämna. Äkta kärlek.

2. Alessandro Del Piero (Juventus) 18 år i klubben och 490 matcher. Kom som 19-åring till Juventus från Padova och har växt till en riktig Juventus-legend. Ser ut att avsluta sin karriär i den klubb som han alltid varit trogen.

3. Javier Zanetti (Inter) 16 år i klubben och 536 matcher. Den evigt unge är en Inter-ikon och verkar aldrig bli sämre. En av de största spelarna i Inters historia.

Annons

4. Angelo Palombo (Sampdoria) 9 år i klubben och 295 matcher. Palombo har varit en trogen kapten i Sampdoria-tröjan och gett sitt blod för dess klubbmärke. Verkar nu stanna kvar i klubben fastän han är för bra för Serie B. Vem glömmer hans tårar i våras?

5. Antonio Di Natale (Udinese) 7 år i klubben och 228 matcher. Har kanske inte spelat lika länge som många andra på listan men visat en enorm trofasthet till Udinese då han tackat nej till Napoli, Fiorentina och nu sist Juventus. De flesta i hans position hade inte gjort likadant.

6. Massimo Ambrosini (Milan) 16 år i klubben och 284 matcher. Kom som 18-åring till Milan från Cesena. Har bara lämnat Milan i början av sin karriär då han lånades ut en del. Hade han inte haft otur med skador hade han kunnat vara uppe i drygt 400 matcher vid det här laget.

Annons

7. Marco Rossi (Genoa) 8 år i klubben och 204 matcher. Följde med klubben ner i tredje divisionen och har hängt med klubbens färd uppåt därefter. Rossi är en ikon bland supportrarna.

8. Daniele Conti (Cagliari) 12 år i klubben och 324 matcher. Rom-födde Conti är snart adopterad sardinier. Blivit gammal med Cagliari och är fortfarande deras ledargestalt på mittfältet.

9. Ivan Cordoba (Inter) 11 år i klubben och 317 matcher. Colombianen är som en pliktrogen soldat. Gör alltid sitt jobb, gnäller aldrig och byter inte klubb.

10. Daniele De Rossi (Roma) 10 år i klubben och 249 matcher. Har en bit kvar till Tottis status men än har De Rossi chansen att komma ikapp. Precis som Totti är han en sann romanista och ger allt för sin klubb. Mycket av hans framtid hänger nu på det kontraktsförslag som Roma gett honom. Upp eller ner på listan efter det?

Annons

11. Sergio Pellissier (Chievo) 9 år i klubben och 301 matcher. Har kanske inte fått lika frestande anbud som Di Natale men deras karriärer påminner lite om varandra ändå. De har svurit sin kärlek till ett provins-lag. Pellissier är snart uppe i 100 mål för klubben.

12. Gianluigi Buffon (Juventus) 10 år i klubben och 290 matcher. Gick för dyra pengar från Parma till Juventus och har sedan dess varit en Juve-spelare. Följde med ner till Serie B och har även på senare år stannat fastän bud från andra klubbar funnits.

13. Tommaso Rocchi (Lazio) 7 år i klubben och 221 matcher. Har bara fyra mål kvar till 100 Lazio-baljor. Det närmsta Lazio har i bandiera-väg.

 

Publicerad 2011-08-14 09:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto