Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grifone-Gila, Viola-Maxi & ett Kjaert återseende

Lorenzo Medici

Genoa saknar främst en spelartyp, en prima punta, en pålitlig målskytt för att komplettera sin anfallsmosaik. Alberto Gilardino har ett CV som passar perfekt in i Genoas kontaktannons. Gila själv ska vara öppen för en flytt till hamnstaden och klubbarna ska tydligen inte vara så långt ifrån varandra när det gäller prislappen.

Lyckas Genoa med den värvningen har de gjort ett riktigt fint kap i mina ögon. Genoa imponerade senast mot Sporting Gijon och nye tränaren Alberto Malesani verkar börja få laget att spela som han vill med stor rörelse och kompakt press.

Om laget får behålla Rodrigo Palacio (eller få något liknande i gengäld) så har de något intressant på gång. Men det behövs en målskytt och kanske är Gilardino svaret på det.

Fiorentina verkar redan ha börja gardera sig för att Gilardino ska lämna eftersom Catanias Maxi Lopez ryktas vara på ingång. Han är en naturlig ersättare eftersom han är en bra target-player och stark i straffområdet.

Annons

Han skulle vara en mycket bra lösning för Fiorentina och dessutom skulle de tjäna 3-4 miljoner euro på det bytet. Jag tror att Lopez absolut kan komma upp i en 15 mål i en lila tröja. Skulle argentinaren inte vara det mest Batistuta-liknande Fiorentina haft sedan….ja Batistuta?

Simon Kjaer sägs vara överens med Roma om en flytt. Roma förlorade senast mot Valencia med hela 3-0 och visade stora brister i försvaret. Nog skulle de behöva danskens styrka i backlinjen.

Kjaer är något av en dansk Diego Lugano och  kan dessutom Serie A väl från sin tid i Palermo vilket är en fördel. Kanske får vi snart ett kärt återseende till Serie A.

*******

Napoli sägs vara ute efter San Lorenzos Christian Chavez. En seconda punta inte helt olik en viss Ezequiel Lavezzi (absolut inte lika bra ännu dock). Tyder det på att just Lavezzi är på väg bort?….Fortfarande oklart vem som blir Parmas striker-värvning. Amauri? Andrea Caracciolo? Rolando Bianchi? Sergio Floccari?….hela sommaren har jag undrat varför inte Inter är intresserade av Riccardo Montolivo och nu börjar just de ryktena florera. Kanske blir det en milanesisk derby-dragkamp in i det sista.

Annons
Publicerad 2011-08-15 09:34

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto