Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rom ut i Europas hetluft

Två dagar efter Udineses rätt starka insats i Champions League-kvalet är det nu dags för Rom-lagen, Lazio och Roma, att ta sig ut i Europa och känna på “riktiga” matcher.

Roma åker till Slovakien för att möta Slovan Bratislava. Man åker dit med ett lag som ännu inte är färdigt. Sportdirektör Walter Sabatini jagar fortfarande minst tre spelare. En mittback, en mittfältare och en anfallare.

Namnen är ungefär de som vi hört om den senaste tiden. Simon Kjaer sägs vara i stort sett klar medan de andra positionerna fortfarande är mer oklara. Casemiro? Fernando? Fredy Guarin?
Casemiro riskerar att bli för dyr, Villas Boas vill säkert ha sin gamle adept Fernando och Guarin är väl kanske inte vad supportrarna hoppas mest på direkt.

Anfallsmässigt är det främst Nilmar, Pablo Osvaldo och Abel Hernandez det ryktats om. Villareal vill ha väldigt mycket pengar för Nilmar och dessutom är han nu cup-tied eftersom han spelade igår mot Odense.

Osvaldo är kanske den spelare som ligger närmast men även Atletico Madrid är ute efter honom. Jag är mycket tveksam till att han är bättre än Vucinic som lämnat. Hernandez är en gammal Sabatini-värvning men han kan bli dyr då president Zamparini inte kommer ge bort honom billigt.

Dessutom finns det en del frågetecken kring om Marco Borriello (Napoli?) är funktionell i Luis Enriqes spelsystem och om tystnaden och långsamheten kring Daniele De Rossis nya kontrakt. Så Roma åker till Bratislava med en del olösta problem och tills dess får de klara sig med de spelare de har.

Trolig startelva ikväll: Stekelenburg, Cicinho, Cassetti, Burdisso, Jose Angel- Brighi, Viviani, Perrotta-Bojan, Totti, Borriello.

Lazio startar sitt Europa League-spel på hemmaplan mot makedonska Rabotnicki. Till skillnad från Roma så har Lazio laget mer eller mindre klart. Det som saknas är en mittback och möjligen en mittfältare. Drömmen för Lazio vore Diego Lugano och Marco Parolo. De är säkerligen klubbens första prioritet.

Sedan finns det alltid en chans att Mauro Zarate kommer lämna. Edy Reja har sällan haft med honom i startelvan under träningsmatcherna i sommar (inte heller ikväll) och läser man mellan raderna skulle tränaren hellre vilja ha kvar Floccari än Zarate.

Trolig startelva ikväll: Marchetti, Scaloni, Dias, Biava, Radu- Brocchi, Ledesma-Mauri, Hernanes, Cissé-Klose.

******

German Denis är rätt man för Atalanta, Gaston Ramirez med Stevan Jovetic bakom Maxi Lopez känns otroligt spännande och Alberto Gilardino är strikern som Genoa behöver. Snart kan det vara verklighet. Kanske är det Catania som drar det kortaste strået när man tänker ersätta Lopez med Gonzalo Bergessio (och Suazo).

Marco Borriello kan vara på väg hem. Hem till Napoli som vice-Cavani…Inter jagar Etoos ersättare, Diego Forlan, Carlos Tevez eller Ezequiel Lavezzi? Sanningen är väl att det inte finns en hundraprocentig ersättare på mercaton.

Personligen tycker jag att Juan Vargas skulle vara en alldeles utmärkt vänterytter för Juventus. Antonio Conte är kanske inte lika övertygad. Förmodligen vill han ha en mer offensiv ytter och Emanuele Giaccherini ligger nog bra till. Men är han verkligen en lösning för att skapa ett scudetto-lag?

******

Gårdagens transfer:

JEDA Anfallare (Lecce-Novara) LÅN
En anfallare som alltid gjort rätt bra ifrån sig men aldrig varit lysande. Så blir det nog i Novara också.
Transferbetyg: 6

Publicerad 2011-08-18 kl 09:57
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons