Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sånger från Berlusconis trofé

Det blev en öppen vänskapsmatch på San Siro i det årliga mötet mellan Milan och Juventus. Öppet och vänskapligt…och en hel del sånger vackra som ljudet från en näktergal.

Första halvlek: Kevin Prince Boateng dundrar in en volley-pärla och Clarence Seedorf målar en frispark med gudabenådad arrogans. Claudio Marchisios hinner med ett skott i kryssribban som var värd ett bättre öde.

Andra halvlek. Alessandro Del Pieros passning, Mirko Vucinics avslut och mål, stor klass på allt. Deras samspel var flera gånger en njutning att se. Juve spelade upp sig och Milan blev lugnare. Paolo De Ceglie tog med handen (straffen uteblev), Daniele Bonera gjorde en snygg glid-brytning och Vucinics visade överkursteknik med en ytterside-pass.

Milos Krasic verkar fortfarande sakna det självförtroende han hade från början av förra säsongen. Allt blir för enkelspårigt. Tuta o kör liksom. Jag säger det igen, Mirko Vucinic kommer bli suverän i Juventus. Arturo Vidal också. Andrea Pirlo blir inte yngre men känslan i fötterna försvinner aldrig.

Clarence Seedorf måste ändå vara en av de märkligaste och coolaste spelarna genom tiderna. Att kunna göra så lite men ändå så mycket. På typiskt Seedorf sätt. Urby Emanuelsons insats måste defineras som sisådär. Ignazio Abate såg lite het ut som förra året. Behöver Milan verkligen Mathieu Flamini? Känns inte som det. Tur att Alberto Aquilani kommer snart. Den andre Boateng är en inte helt ointressant talang.

Milan vann trots att man ställde upp med ca 6 spelare tänkta för startelvan medan Juventus elva mer eller mindre var den man kommer sparka igång seriestarten med. Kan man dra några växlar på det? Nej antagligen inte.

*******

Idag kan vara Pablo Osvaldo-day. För 14-15 miljoner euro beräknas han bli klar för Roma. Inter träningspelade mot Olympiakos och fick 2-2. Trots en man mer tappade man till 0-2. Giampaolo Pazzini räddade tillställningen med två mål men Gasperinis trebackslinje fungerar inte ännu.

Palermo förlorade mot Fenerbache med 2-3 trots att man var en man mer i hela andra halvlek. Inte lätt för italienska lag att vara övertaliga tydligen.

Cagliaris Joaquin Larrivey imponerar alltid under försäsongen för att sedan ändå lånas ut hit och dit. Igår gjorde han tre mål mot Albino Leffe i italienska cupen. Utlåning igen med andra ord?

*******

Gårdagens transfer:

ALBIN EKDAL Mittfältare (Juventus-Cagliari)
Svensken är nu delägd mellan Cagliari och Juventus. Ekdal kommer kämpa om en startplats och förhoppningsvis kan han få en bättre utveckling än han fick i Bologna.
Transferbetyg: 6

Publicerad 2011-08-22 kl 12:11
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons