Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Mercatons fångar

Är det inte märkligt många spelare som sitter fast i mercatons nät. Ett nät vävt av höga löner som få klubbar är redo att betala. Vilka är mercatons fångar och kan de komma loss innan transferfönstret stänger?

Riccardo Montolivo
Fiorentina har konsekvent vägrat att ta emot några spelare som delbetalning. Corvino och kompani vill ha runt 10 miljoner euro, något som t ex fått Milan att tveka.

Möjligen att någon klubb utomlands (Bayern Munchen, Arsenal eller Tottenham) kan värva honom då de har råd men hur stort är intresset? Milan är säkert intresserade men kommer de lägga upp pengarna till slut? Fiorentina sätter hårt mot hårt men hur långt kan de gå? Är det verkligen så smart att behålla en spelare mot hans vilja för att sedan tappa honom på fri transfer nästa sommar? Många frågor, få svar. Än så länge.

Carlos Tevez
Argentinaren har en väldigt hög lön men det kanske inte är det största problemet då Tevez säkert kan tänka sig att gå ner i lön om rätt klubb lägger ett bud. Det stora problemet är att Manchester City vill ha en väldigt stor summa för honom. Det har pratats om ca 50 miljoner euro, vilket betyder ungefär att man kan göra en affär för 35-40 miljoner euro.

En summa få klubbar är redo betala. Inte ens Real Madrid. Inter vill gärna göra en affär med City men då helst på lån med köprätt. Något som Premier League-klubben hittills verkar ha gett kalla handen.

Gaston Ramirez
Trots att uruguayaren inte ens gjort en säsong i Serie A vill han bort från Bologna. Hela sommaren har det ryktats om Inter, Roma, Juventus och Fiorentina, vilket gjort att Ramirez själv drömt sig bort från Emilia Romagna. Nu är det hårt mot hårt. Bologna ville först ha runt 15 miljoner euro vilket naturligtvis är lite för mycket och nu har det plockat bort honom från mercaton.

Att Bologna vill ha så mycket pengar beror mycket på att de fortfarande är skyldiga Penarol pengar. Ramirez själv är besviken och har pratat om att han vill tillbaka till Uruguay. Ramirez har kanske lite väl höga tankar om sig själv men samtidigt begär Bologna en oproportionerlig summa för killen. Resultatet blir att alla är förlorare.

Mauro Zarate
Zarate lämnades utanför truppen i förra veckan mot Rabotnicki vilket självklart var en stark indikation på att han är till salu. Zarate själv vill nog helst stanna men inte under dessa villkor. Inte om han inte får spela. Vilket han antagligen inte kommer få under Edy Reja.

Detta har spätt på en del Lazio-supportrars negativa inställning till Reja och president Lotito. Kan Lazio verkligen hitta en köpare innan mercaton stänger då de begär runt 20 miljoner euro? Om de inte sänker sina krav är det mycket tveksamt.

Amauri
En spelare som väldigt många italienska klubbar vill ha men inte kan skaffa på grund av hans höga lön (Ca 40 miljoner). För bland annat Genoa, Fiorentina och Parma är det omöjligt att betala en sådan lön. En lön som Juventus också helst vill slippa betala. Hinner de hitta en lämplig lösning?

Marco Borriello
Står långt ner på tränare Luis Enriques lista och att ha kvar en tjurig Borriello är inte den bästa lösningen. Det märkliga är att Roma kommer på så här sent att de vill bli av med anfallaren vilket naturligtvis ställer till problem. Vem vill betala ca 10 miljoner euro för en spelare med alldeles för hög lön? Kan PSG vara räddaren i nöden?

Mario Balotelli
Har inte rosat Citys marknad med sina vanliga utspel. Står nog rätt långt ifrån en plats i startelvan för tillfället med anfallare som bland annat Dzeko, Aguero framför sig. Vågar Milan ta sig an problembarnet?

Publicerad 2011-08-23 kl 08:17
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons