Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jakten på Etoos ersättare

Efter en magisk sejour i Inter lämnar nu Samuel Etoo klubben. Den eleganta gasellen från Kamerun hann med att vinna C.L och göra en kanonsäsong fylld med sagolika insatser (säsongen10/11).

Jag är glad och stolt att Serie A fick känna på den bästa av Etoo. Hur ska Inter ta sig vidare utan honom? Vilka är ersättarna? Minst två av dessa spelare kan komma att bära Inter-tröjor efter mercaton.

Diego Forlan
Verkar vara mer eller mindre klar för Inter. Är väl kanske inte den spelare som passar bäst in i Gasperinis tremanna-anfall då snabba skickliga yttrar är prioritet. Tänker man sig att Forlan ska spela centralt så känns värvningen märklig då man redan har Diego Milito och Giampaolo Pazzini i den positionen.

Samtidigt är Forlan en så komplett anfallare att han troligen kan spela varsomhelst längst fram och göra det bra. Dessutom är det en jättechans att värva en klasspelare till ett bra pris.

Ezequiel Lavezzi
Borde vara Gasperinis drömspelare. Argentinaren skulle säkert flyga fram i Gasperinis 3-4-3 system. Problemet är att Napoli helst vill ha sina 31 miljoner euro för Lavezzi.

En summa som Inter helst inte vill betala. Om Napoli låter sig luras och tar emot Goran Pandev som delbetalning så kan jag bara säga grattis Inter. Att värva Lavezzi är inte lätt men jag misstänker att Inter kommer göra ett försök.

Carlos Tevez
Har under hela sommaren utpekats som Inters super-värvning. I verkligheten är denna övergång komplicerad. Inter vill låna spelaren med köprätt medan Manchester City vill ha minst 40 miljoner euro (för att täcka Aguero-affären).

Möjligen kan en affär gå i lås för runt ca 35 miljoner euro men Inter vill inte lägga ut så mycket pengar på någon spelare. Stor risk att affären inte blir av med andra ord.

Mauro Zarate
Om Inter inte lyckas att värva Lavezzi kan Zarate vara ett alternativ. Egentligen behöver han inte heller vara ett så mycket sämre alternativ. Zarate är inte en sämre målskytt då han gjort 25 mål på tre säsonger gentemot Lavezzi som gjort 29 mål på fyra säsonger. Medan Lavezzi är en bättre lämpad lagspelare så har Zarate högre potential.

Lavezzi har gjort betydligt större avtryck i Napoli än vad Zarate har i Lazio men slår man ihop argentinarnas säsonger så är Zarates första i Lazio den vassaste av alla. För mig skulle detta kunna vara en oerhört smart värvning för Inters del, frågan är hur man ska komma överens med Lazio.

President Lotito vill inte ha mindre pengar än vad han lagt ut för Zarate (dvs runt 20 miljoner euro) medan Inter helst vill låna honom med köprätt (som vanligt). Zarate är kanske ett mer osäkert kort än Lavezzi men det skulle också kunna vara en större jackpot.

Rodrigo Palacio
Det mindre sexiga men mest troliga alternativet. Gasperini gillar Palacio sedan hans tid i Genoa och vill säkert ha in honom i laget. Inter har en bra relation med Genoas president Preziosi så en överenskommelse lär inte bli svår.

Även om Palacio kanske inte är lika vass och känd som de ovan nämnda spelarna behöver det inte vara en så mycket sämre lösning. Palacio har levrererat och visade under förra säsongen en större kontinuitet i sina insatser.

*******
Idag inträffar två viktiga saker. Representanter för Lega och Figc kommer träffas under dagen och ikväll vet vi antagligen om det blir strejk eller inte. Samtidigt spelar Udinese något av sitt livs match ikväll mot Arsenal. Förlust i första matchen med 0-1 och nu gäller det att vända på steken. Forza ragazzi!

Idag finns andra delen av mitt Inför Serie A- tips ute. Lag 12-8 presenteras. Att tippa lagens slutplacering innan mercatons slut känns nästan omöjligt. Jag börjar längta till att alla psusselbitar är på plats. Räkna med en inför Serie A-revised när transferfönstret stängts.

*******
Gårdagens transfers:

CESARE BOVO Försvarare (Palermo-Genoa)
Genoa vann dragkampen med Fiorentina om försvararen. Bovo hade en bra säsong i fjol och höjer kvalitén på mittförsvaret hos Genoa
Transferbetyg: 6,5

ANDREA BERTOLACCI Mittfältare (Roma-Lecce)
Kommer tillbaka till Lecce på lån. Hade en mycket imponerande vår i Lecce och kan han ta vid där han slutade så är han en klar förstärkning.
Transferbetyg: 6,5

BOUKARY DRAMÈ Försvarare (Souchaux-Chievo)
Har många säsonger i Ligue 1 bakom sig och Chievo brukar ju kunna hitta fynd i Frankrike.
Transferbetyg:6

ANDREA RAGGI Försvarare (Palermo-Bologna)
Kraftfull och klumpig försvarare som varken lyckats som ytterback eller mittback. Känns inte som någon större lösning för Bologna.
Transferbetyg: 5

HOUSSINE KHARJA Mittfältare (Genoa-Fiorentina)
Kharja är en nyttig spelare då han kan spela på flera positioner. Inget man bygger upp ett lag kring men absolut användbar i bygget av ett lag.
Transferbetyg: 6,5

Publicerad 2011-08-24 kl 10:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons