POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zeman, Pippo och Romas framtid

Milan, Inter, Napoli, Lazio och Udinese har släppt sina Champions League respektive Europa League- trupper. Udinese och Napolis trupper var väntade. Talangerna Tommaso Ceccarelli och Luca Crescenzi fick plats i Lazios trupp medan t ex Lionel Scaloni, Guglielmo Stendardo och Javier Garrido fanns inte med. Helt rätt att ge de unga chansen.

Inter utelämnade bland annat Luc Castaignos, Andrea Poli, Sulley Muntari och Ivan Cordoba. Poli dras med skada, Muntari och Cordoba kan vara på gång till Galatasaray.

Men den största nyheten är att Pippo Inzaghi inte finns med på Milans lista. Jag tycker lite synd om Pippo men kan inte säga att tränare Allegri gjort fel. Konkurrensen är stentuff. Pippo lär ju inte vara helt nöjd dock. Även Stephan El Shaarawy var inte med.

*****

Romas sportdirektör Walter Sabatini har nu talat öppet om Luis Enrique-Totti såpan. Han är befriande ärlig i sina uttalanden och menar att hela historien riskerar att ta kål på Roma. Sabatini menar att Luis Enrique måste få jobba i lugn och ro utan att behöva hänsyn till Francesco Tottis odiskutabla status.

Det här är mycken svår situation för Roma. Francesco Totti står mitt i ett nytt projekt och ingår i det, men kanske inte som den “untouchable” som han varit tidigare. Hur ska Totti klara av att inte vara Romas kung som han alltid varit? Den här situationen skulle komma förr eller senare och det kommer bli livsviktigt hur Roma löser detta problem.

Jag förstår båda parter. Roma måste kunna få bygga nytt i lugn och ro men gör det bäst med en harmonisk Totti i truppen. Samtidigt kunde Luis Enrique varit smidigare och låtit Totti spela de första matcherna och få honom att förstå projektet lite senare.

Roma har en väldigt fin trupp och Luis Enrique har bra idéer men får man “prinsen av Rom” (och därmed större delen av piazzan) emot sig kommer det bli svårt att utföra sitt jobb. Det kan bli outhärdligt. Vi får se hur det hela kommer lösa sig men jag tror hela Romas säsong kan stå på spel.

Ytterligare ett problem är Daniele De Rossis kontrakt. Varför har han inte skrivit under ännu? Vill han se hur detta nya Roma utvecklar sig först? Om han nu är så trogen Roma, varför skriver han inte då på?

Roma har mycket intressanta saker på gång och vill bygga upp ett framtida scudetto-lag. Men Romas framtid och historia håller på att kollidera istället för att sammansvetsas. Jag hoppas verkligen att Roma kan få ordning på allt och kan börja drömma igen. Skillnaden mellan himmel och helvete kan vara väldigt liten.

******

“Hur är det möjligt att han röker 60 cigaretter om dagen men att det är vi som dör av hjärtinfarkt?”.

En Pescara-supporter beskriver känslan efter att Pescara besegrat Empoli med 3-2 i en mycket svängig match. Zdenek Zemans Pescara har inlett säsongen med två raka segrar och hyllningarna har redan satts igång.

Zeman själv är lika cool som vanligt. Så här svarade Zeman på frågan om han föredrar att vinna med 5-4 istället för 1-0?

“Jag föredrar att vinna med 10-0, det är säkrare. Jag har ännu inte lyckats men det är min intention”.

 

Publicerad 2011-09-03 kl 10:31
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå